- 2010. június 14., 15:25
A Camileo BW10 minden körülmények között képes videót rögzíteni, ráadásul Full HD minőségben.
Hirdetés

A Toshiba a sportok szerelmeseinek szánja legújabb videokameráját, amely 5 Mpixeles CMOS érzékelőjével Full HD felbontású videók illetve 5 Mpixeles állóképke készítésére képes – a dologban az az érdekes, hogy bármilyen időjárási körülmények között, fagyban, hóban, esőben is. A BW10 emellett fokozottan ellenáll a pornak és az ütéseknek is – utóbbi viszont egyben azt is jelenti, hogy mozgó alkatrész híján az optikai zoomról le kell mondanunk. Helyette 10×-es digitális nagyítást használhatunk. Vízben legfeljebb két méteres mélységig merülhetünk a kézi felvevővel. Mérete (22×55×107 mm) és tömege (114 g) alapján a BW10-es szerencsére nem merül el, ha esetleg a vízben kiesne kezünkből.

A Toshiba új kamerája saját memóriával nem rendelkezik, a felvételeket SD/SDHC/SDXC kártyára készíthetjük, amiből viszont akár a 64 Gbájtos változat is támogatott. Ez még a legjobb minőségi beállítás mellett is több mint hét órányi felvétel készítését teszi lehetővé. A videók 1080p-sek és 30 fps-esek, MP4 konténerbe kerülnek és AVCHD tömörítéssel készülnek. A hang formátuma AAC, a képek pedig JPG-ként kerülnek a memóriakártyára.

Az elkészült felvételeket a kamera HDMI kimenetén keresztül egyből tévén is megnézhetjük, az USB kapcsolaton keresztül pedig PC-re is menthetjük őket – a Camileo Uploader alkalmazással pedig arra is lehetőség van, hogy egyetlen gombnyomással a YouTube-ra töltsük fel a videókat

A Camileo BW10 a harmadik negyedévtől lesz elérhető, sárga, türkizkék és ezüst színekben.

Címkék
Hozzászólások