- 2010. július 13., 13:29
A Samsung dobta piacra a világ első 3D Blu-ray lejátszóját, a BD-C6900-at. Érkeznek az utódok.
Hirdetés


some text

Az új zászlóshajó a BD-C7900 lesz, amelyik képességeit tekintve szinte teljesen egyezik a BD-C6900-zal, a legfontosabb különbség az, hogy a HDMI 1.4-es kimenet mellé még egy HDMI-t kapunk, amivel a hangot továbbíthatjuk az erősítő felé – ezzel a változtatással a Samsung elsősorban azokra gondolt, akiknek otthonában profi (és elég drága) hangrendszer üzemel, de az erősítőn csak HDMI 1.3-as verziójú HDMI bemenet található. Cserébe a BD-C7900 nem lesz jó azoknak, akik analóg kimeneten keresztül szerették volna a 7.1 csatornás térhatású hangot élvezni. A lejátszó természetesen Blu-ray profile 2.0 kompatibilis, a BD-Live-hoz pedig 1 Gbájos saját tárhelyet is kínál. Került rá továbbá 2 USB csatlakozó is, amelyek WiFi adapter illetve külső merevlemez(ek) fogadására használhatók. A BD-C7900-ba természetesen médialejátszó is került, így az internetről letöltött filmeket is megnézhetjük segítségével. Ára 400 dollár lesz az amerikai piacon.

A BD-C6800 belül mindenben egyezik az előddel, a C6900-as típusú Blu-ray lejátszóval, a különbség a dizájnban keresendő, az új típusról lekerült a készülékház tetején lévő „kukucskáló” ablak, illetve olcsóbb is lesz a készülék, 280 dollárt kell majd érte fizetni (az USA-ban).

A belépő szintű BD-C5900-ból nemcsak a 7.1-es dekóder maradt ki, hanem a médialejátszó és a belső flash memória is – cserébe ez a típus relatív olcsó, ára Amerikában 230 dollár körüli. A BD-C5900 már kapható, a másik két típus megjelenése hamarosan várható. Európai megjelenési dátum(ok)ról illletve árakról egyelőre nem kaptunk információt.

Main Tags

Ezek is érdekelhetnek