- 2010. július 21., 12:48
Az RT2B sorozat érdekessége, hogy a tévékbe Blu-ray lejátszó illetve felvételkészítéshez merevlemez is...
Hirdetés


some text

A Panasonic meglévő 3D HDTV-i mellé hamarosan újabb modelleket vezet be, amelyek elsősorban az extra szolgáltatásokban különböznek majd a már elérhető, és teszten nálunk is járt VT20-as (és az idehaza nem forgalmazott VT25-ös) szériától. Az RT2B modellek legfőbb érdekessége ugyanis az, hogy a gyártó Blu-ray meghajtót (felvevőt, egészen pontosan) illetve merevlemezt is épít a készülékház alá. A tévék ugyanakkor nem konkurálnak a már piacon lévő 3D tévékkel, mert a VT20-as széria 50 colos és nagyobb méretben kapható, míg az RT2B termékcsaládba 46 és 42 colos verziók érkeznek.

A tévékbe a legújabb generációs NeoPDP panel direkt 3D-hez kifejlesztett változata dolgozik természetesen, 600 Hz-es képfrissítési frekvenciával. Az elektronika a „szokásos” extrákat is támogatja, így a 100/120 Hz-es képalkotás mellett a tévékben lesz 24p, VieraCast és Skype is. A rossz hír az, hogy a japán gyártó egyelőre csak a szigetországban dobja piacra a tévéket, mert havonta csak öt illetve tízezer darab készül belőlük, ami a japán piacon is biztosan gazdára talál.

A Panasonic a tévékkel együtt új 3D szemüvegeket is bejelentett: a TY-EW3D2xW típusjelzésű modellek továbbra is aktív shutteresek természetesen, azonban végre nem elemről, hanem akkumulátorról működnek: kétórányi töltéssel 30 órás, tehát kb. 15 filmre elegendő üzemidőt kapunk. Az új szemüvegek többféle méretben is kaphatók, hogy mindenkinek kényelmes viseletet biztosítsanak.

Hozzászólások