- 2010. július 21., 18:31
A hardvert elsősorban notebookok illetve médialejátszók tudásának bővítésére szánja a gyártó.
Hirdetés

Igazából a Computexen jelentette be a Plextor a PX-B120U-t, a PlexMedia médialejátszó társaságában, így a hardverről egy korábbi blogbejegyzésben már írtunk: a meghajtó igazából egy kombó egység, ami BD lemezek olvasása mellett DVD-k és CD-k írásásra is alkalmas. Az optikai egység természetesen beéri az USB port nyújtotta teljesítménnyel is, így kiválóan alkalmas arra, hogy notebookkal út közben használjuk, illetve nem jelent gondot az sem, ha médialejátszóval párosítjuk – ez utóbbi esetben persze ahhoz, hogy a Blu-ray lemezeket korrektül le tudjuk játszani, szükség van arra is, hogy a médialejátszó boldoguljon a BD filmekkel. Az eszköz dizájnját minden esetre sikerült úgy elkészíteni, hogy a meghajtó akár a számítógépes asztalon, akár a tévé mellett jól mutasson.

Ha a Blu-ray filmeket számítógépen szeretnénk nézni, akkor a meghajtóhoz mellékelt Cyberlink PowerDVD 10 segítségével is megtehetjük ezt – akár 3D-ben is. Sőt, a 10-es verzióban már a TrueTheater 3D is megtalálható, amivel a számítógép a nálunk is járt Samsung C7000-res sorozatú tévéihez hasonlóan a normál tartalomból is képes 3D-s képet csiholni.

Habár a Computexen még úgy volt, hogy a Blu-ray meghajtó a médialejátszót követve kerülhet piacra, a helyzet megfordult, és a PlexMedia debütálása esik későbbre – a Plextornál azonban egyelőre nem mondták meg, hogy pontosan mikorra. A PX-B120U viszont már elérhető Amerikában, 100 dolláros ajánlott fogyasztói áron.