- 2010. július 27., 16:38
A Samsung, a Panasonic, az LG és a Sony után hamarosan a Sharp is piacra dobja 3D-s tévéit.
Hirdetés


some text

A japán gyártó sok részletet egyelőre nem árult el azokról a tévékről, amelyeket az idei CES-en mutatott be, az viszont biztos, hogy az újdonságok az RGBY rendszerű panelre, azaz a Sharp Quattron technológiájára építenek majd.

A Sharp először Japánban kezdi meg a termékek forgalmazását, a jövő hónapban. Az amerikai és európai premier – a szokásos ritmusnak megfelelően – röviddel a japán piacon való megjelenés után várható, de pontos időpont egyelőre nincsen. A bő egy hónap múlva kezdődő IFA 2010-en minden esetre szinte biztos, hogy bemutatkoznak az újdonságok is, amelyekről természetesen idén is a helyszínről számolunk be.

A Sharp 3D-s tévéi a hírek szerint 40, 46, 52 és 60 colos képátlóval készülnek majd – az LCD-k között a 60 colos változat lehet megjelenésekor az elérhető legnagyobb képátlójú 3D-s tévé. A jelenlegi álláspont szerint a Sharp a versenytársakkal ellentétben nem fog szemüveget is adni a tévék mellé, ezeket külön kell majd megvásárolni, darabonként átszámítva 120 dolláros áron.
A tévék mellé természetesen érkeznek a 3D-s Blu-ray lejátszók is, a BD-HDW70 illetve a BD-HDW700 személyében – ezek a készülékek azonban valójában nemcsak a Blu-ray és a BDXL lemezek lejátszásra lesznek képesek, hanem 1 Tbájtos belső merevlemezükre felvételeket is készíthetünk majd.

Hozzászólások