- 2010. szeptember 13., 17:29
Nem volt elég jó a Tegra 2; Intel CE4100 lesz a Boxee Boxban, ami így kicsit drágább is lesz.
Hirdetés

A CES-en bemutatott Boxee Box az idei év egyik legjobban várt médialejátszója. A várakozásnak hamarosan vége – az USA-ban már előrendelhető a D-Link bérgyártásában készülő kütyü. Az Amazon (időközben elérhetetlenné vált) oldalán ugyanakkor az előre beharangozott 200 helyett 230 dollárért lehetett igényt formálni a dobozra. Nem ez az egyetlen változás, a CES-en kiállított prototípus és a bejelentések alapján várt Tegra 2 helyett Intel Atom CE4100 dolgozik ugyanis a Boxeeban.

Az Engadet utánajárt, hogy mi az oka ennek a változtatásnak, és kiderült, hogy a Tegra 2 egyszerűen nem volt elég gyors ahhoz, hogy Full HD felbontású H.264 streameket jelenítsen meg 60 fps képsebesség mellett, valamint a nagy (90 Mbps) bitrátával is gondjai akadtak. Azt viszont mi kérdezzük, hogy ez vajon miért volt ennyire fontos? A Tegra 2 ugyanis bizonyítottan elboldogul a 1080p-s 30 fps képsebességű videókkal, ennél többre pedig egyelőre egyszerűen nincs szükség. Hacsak a Boxee fejlesztői nem arra gondoltak, hogy idővel 3D-képessé is tennék a kütyüt – ebben az esetben még side-by-side tartalom esetén is jól jöhet az extra kakaó.

Az Boxee Box a Tegra 2/Intel CE4100 cserét leszámítva azonos hardverrel, távirányítóval és kezelői felülettel érkezik – egyelőre azonban csak Amerikába.

Címkék