- 2010. szeptember 15., 16:48
Várhatóan új készülékeket mutat ma be HTC Londonban – mi pedig élőben, a helyszínen követjük az eseményeket.
Hirdetés

Megérkeztünk a rendezvény helyszínére, az Old Billingsgate Marketre a Temze partján.

A tömeg nő, és közben a Nokia Worldről érkező partizánok piros lufikkal mutatják, hogy ők az OVI Maps segítségével találtak ide. Ügyes.

A rendezvény első fele impozánsan indul: gyakorlatilag egy 180 fokos vetítővászon előtt ülünk, amin folyamatosan futnak a HTC ismert rajzos logói. A Nokia Worldről érkezettek lassan elpakolják a konkurens gyártó által összeállított segélycsomagokat...

Kezdődik az előadás - ami várható az új készülékek mellett: új HTC Sense és ami ennél is érdekesebb, egy netes szolgáltatáscsomag, a htcsense.com címen. Lássuk a részleteket...

Az első újdonság a HTC Sense új verziója, amely szebb és gyorsabb, de így elsőre nem mondanánk korszakalkotó újdonságnak. A legfontosabb újítások: gyorsabb boot – állítólag már 10 másodperc alatt bekapcsolnak vele a készülékek, nem kell fél percig várnunk, hogy hozzájussunk a telefonhoz.


Alaposan átdolgozták a személyre szabhatóságot lehetővé tevő képernyőt, illetve a skinek immár böngészhetőek lettek.

A levelezőben megjelent az összes fiókot egyszerre mutató ablak, kissé megváltozott a kontaktlista és szorosabb lett a Facebook-integráció.

Érdekesebbek viszont az új alkalmazások, amik a Sense-hez járnak. Állítólag kicsit változtattak a híres Időjáráson, ezen kívül pedig megjelent egy teljesen új térképes szoftver, ami offline navigációra is alkalmas

Működésében nagyon hasonlít a Nokia OVI Maps-re, mivel a térképeket a HTC saját szerveréről tölti le, ha kell folyamatosan, de ha szeretnénk, akár egész régiókat is lementhetünk előre – legalább nem kell adatforgalmat fizetni. A program nemcsak térképet, de navigációs szolgáltatásokat is nyújt, ingyen azonban csak az egyszerű útvonaltervezés érhető el, a hangnavigációért már fizetni kell. A térképalkalmazás elég szorosan integrálódik a kezelői felületbe – például ha navigáció közben felhívnak minket, a hívást jelző képernyő nem takarja ki a térképet, hanem csak alul jelenik meg.

Az új Sense-hez közvetlenül kapcsolódik a www.htcsense.com címről (a készülékek jövő hónapi megjelenésétől) elérhető szolgáltatás. Ez egyrészt egy felhőalapú biztonsági mentést és szinkronizációs megoldást kínál névjegyeinkhez, naptárunkhoz és üzeneteinkhez, másrészt lehetővé teszi a telefon megcsörgetését, távolból való törlését és pozíciójának meghatározását.

Következzenek most akkor a készülékek, bár a helyzet az, hogy az eddig kiszivárgott pletykák és a más néven bemutatott modellek (T-Mobile G2, EVO 4G, stb.) után igazából sem a Desire HD, sem a Desire Z nem szolgált igazi meglepetéssel. A két készülék közül a HD egyértelműen a multimédiás termékvonalat erősíti: nagyobb kijelző, 8 MPixeles, dupla LED-es vaku, DLNA-n keresztül történő filmlejátszás, Dolby Mobile és SRS található benne.



Az üzleti felhasználóknak a Desire HD való – ők megkapják az eddigi Desire-t, csak éppen alulra szereltek rá egy billentyűzetet. Ez a szó szoros értelmében nem kicsúsztatható, hanem a HTC által „Z zsanérnak” nevezett megoldással hajtható ki. Állítólag sokat foglalkoztak magának a gombsornak az ergonómiájával is – tény, hogy valóban kényelmes lett, ráadásul sikerült a @ jelnek is külön billentyűt készíteni, illetve maradt hely két makrózható gombnak is. Nekünk magyaroknak lehet zavaró, hogy az ékezetek előhívásához továbbra is szükségünk lesz a képernyő bökdösésére: például az á-hoz nyomva kell tartanunk az a gombot, majd a képernyőn megnyomni az á-t.




Frissítés: Egyelőre úgy tűnik, hogy most nem érdemes már régebbi HTC készüléket vásárolni, mert többszöri érdeklődésünkre sem sikerült biztató választ kapni arra a kérdésre, hogy a jelenlegi modellekre tervezik-e bevezetni az új Sense-t és a htcsense.com szolgáltatást. A diplomatikusabb válaszok a "most csak az új készülékekre koncentrálunk" téma körül forogtak, a kevésbé diplomatikusak viszont ennél még kevesebb reménnyel kecsegtettek. Igazán kár lenne, ha a HTC valóban lemondana a jelenlegi modellek - például az új telefonokkal hardver tekintetében szinte teljesen megegyező Desire nem kapná meg a frissítést. Ne feledjük, hogy egy alig fél éves készülékről van szó!

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00