- 2010. szeptember 29., 14:23
A GE víz-, por- és ütésálló bulikamerát dob piacra, Full HD felvételi lehetőséggel és HDMI kimenettel.
Hirdetés

A bulikamerák virágkorát éljük, amit az is kiválóan bizonyít, hogy olyan neves gyártók is beszálltak már a piacra, mint a Sony vagy éppen a Cisco. A piac most új szeplővel, mégpedig a GE-vel bővül, az amerikai gyártó pedig úgy kíván színt vinni a kínálatba, hogy (a nem túl fantáziadús nevű) DV1-et por-, ütés- és vízállóvá tették – így a felvevő ideális választás lehet akár extrém környezetbe, akár homokos tengerpartra is, mert nem kell igazán vigyázni rá.

A kamera technikai paraméterei teljesen átlagosak, felvételkészítésnél 1080p-s felbontást választhatunk 30 fps képsebesség mellett, a fényképek pedig 5 Mpixelesek lehetnek. A DV1 természetesen nem tartalmaz mozgó alkatrészt, így optikai zoom nincsen, csak digitális nagyítást használhatunk. A GE kamerája saját tárhellyel nem rendelkezik, a felvételeket így SDHC kártyára készíthetjük – viszont ebből akár 32 Gbájt méretűt is használhatunk. A DV1 esetében is kevés a gomb és a beállítási lehetőség, amit csak lehet, azt az elektronika beállítja helyettünk. A történéseket és a visszajátszásokat 2,5 colos LCD-n követhetjük nyomon, vagy a HDMI kimenet segítségével tévén, monitoron, projektoron. Természetesen a videofájlokat USB porton keresztül számítógépre is másolhatjuk.

A GE ezüst (szürke), narancssárga és zöld színben dobja piacra a DV1-et október folyamán. A kamera először csak az amerikai piacon jelenik meg, ára egyelőre nem ismert.

Címkék
Hozzászólások