- 2010. október 20., 10:46
Új, igen apró projektormodult mutatott be a Micron, amelyet mobiltelefonokba építenek majd be a gyártók.
Hirdetés

A V100 névre keresztelt egység LCOS lapkát és LED-es világítást használ, fényereje 5 lumen, felbontása pedig 320×240 pixel. Ezek az adatok nem különösebben impozánsak, az viszont már nem hangzik rosszul, hogy mindez 33×31×12 mm-es méretben és 1,5 wattos fogyasztással párosul, ráadásul a modulba épített processzor valamennyi képfeldolgozással kapcsolatos feladatot elvégzi, így ezek nem terhelik a mobiltelefon központi egységét (az tehát nyugodtan foglalkozhat a tömörített filmek dekódolásával).

Mindezek ellenére jelenlegi formájában nem igazán látjuk értelmét ennek az egységnek, hiszen az alacsony fényerő és a kevés pixel gyakorlatilag garantálja a csapnivaló képminőséget, ráadásul 5 lumenből legfeljebb a szénbánya mélyén lehet 10-20”-nál nagyobb képátlót kihozni elfogadható kontrasztarány mellett. Egyébként volt már szerencsénk projektoros telefonhoz, és ugyan ott a kivetítő egy külön egységben volt, annak a képe sem nyűgözött le minket.

A V100 a gyártó állítása szerint kevesebb, mint 30 dollárba kerül majd, tehát várhatóan ennyivel dobhatja meg az ezzel felszerelt mobilok árát.