- 2010. október 26., 18:47
A cég immár noteszgépeiből is száműzte az alkalmazást, ám csakis a felhasználók érdekében.
Hirdetés

A MacBook Air esetében már kiderült, hogy a legújabb példányokra nincs előre telepítve az Adobe alkalmazása. A Flash-telenítés azonban annyira az Apple kedvére való lehetett, hogy mostantól minden noteszgépre vonatkozik.

Az Apple szóvivője az Engadget számára külön is megerősítette a cég döntését, kissé humánusabb megfogalmazásban. Eszerint az Apple továbbra is nagy szeretettel látja noteszgépein a Flash-t, és a legjobb módszer arra, hogy mindig a legújabb, azaz legbiztonságosabb változat legyen a gépeken, ha azt a T. felhasználó tölti le az Adobe-tól frissiben.

Ez az udvarias elhatárolódás talán elég lesz a HTML5 komolyabb elterjedéséig – és egyben fel is gyorsítja annak elterjedését, és a Flash kihalását. Egy ideje ugyanis nyilvánvaló, hogy (szakmai vagy személyes okokból – nem tudni) ez utóbbi az Apple célja. Attól tehát nem kell tartaniuk a MacBook tulajdonosoknak, hogy az Apple ráébred: minden program esetében az a legjobb módszer arra, hogy mindig a legújabb, azaz legbiztonságosabb változat legyen a gépeken, ha azt a T. felhasználó tölti le az Apple-től frissiben.