- 2010. december 13., 13:42
Angliából származik az idei év első vicces ajándéka: a sWaP által készített telefonos karóra.
Hirdetés

Az idei IFA kiállításon már találkoztunk a smart Watch and Phone, azaz röviden sWaP névre hallgató cég karóra-telefon kombinációival. Akkor egy elegánsabb kivitelű, ceruzával irányítható modellt próbálhattunk ki, most viszont itt egy olyan változat, amely valamivel jobban illeszkedik az aktív életet kedvelő felhasználókhoz.

A fehér műanyagba öntött készülék 1,46 colos színes érintőképernyővel rendelkezik (176×132 pixeles felbontással), különlegessége pedig a beépített kamera, amivel fotózhatunk és videoklipeket is rögzíthetünk. A készüléken saját operációs rendszer fut, tehát nem okostelefonról van szó, a fontosabb alkalmazások azonban rendelkezésre állnak: van üzenetkezelés (SMS), határidőnapló, zenelejátszó, FM rádió és az utóbbi kettőhöz Bluetooth is, amivel vezeték nélküli headsetekre is kiküldhetjük a zenét. Beszélgetni szintén a headseten keresztül érdemes, de végszükség esetére egy érzékeny mikrofon is került a karórába (ami a hangos klipek felvételekor is jól jön).

A készülékbe épített 128 MB memória microSD kártyákkal bővíthető, a 65 grammos tömeg pedig egész barátinak mondható – a 85 órás készenléti idő és a 190 fontos (63 ezer forint) ár viszont már kevésbé tetszik.

Hozzászólások