- 2011. január 3., 13:41
Felére csökkent a Scooba takarítórobot átmérője az első generációhoz képest.
Hirdetés

Bemutatta második generációs felmosó robotját az amerikai iRobot. A Scooba 230 névre hallgató robot a korábbi takarító robotokkal ellentétben nem korong, hanem tömzsibb, hengeres formát kapott. A forma azonban csalóka, mert nem a robot magassága nőtt meg (8,9 cm), hanem az átmérője csökkent 16,5 cm-re, hozzávetőlegesen a felére. Így a robot az eddiginél sokkal szűkebb helyekre is befér.

A felmosás technológiája maradt a régi. A Scooba 230 menet közben a robot orránál benedvesíti a padlót, majd a középen lévő kefék fellazítják a feláztatott koszt, a leghátul lévő vizes porszívó pedig felszívja a koszt és a nedvességet. A folyamat során a Scooba külön kezeli a tiszta és a már használt vizet, így az iRobot állítása szerint linóleumon és járólapokon a lakásokban jellemző baktériumok 97%-át feltakarítja. A tartályok ürítése, illetve az egyben levehető alsó takarólappal együtt levehető takarító szerkezet tisztítása is sokkal egyszerűbb lett, mint korábban. A tiszta és a piszkos folyadék tárolására a készülék ugyanazt a helyet használja úgy, hogy a tiszta víz fogyásával nő a piszkos víz számára elérhető hely. A két folyadék eközben nem keveredik.

A Scooba 230 mozgása és manőverezése, bár nem szisztematikus, de sokat fejlődött az előző generációhoz képest. Az iAdapt Responsive Cleaning Technology néven bemutatott technológia segítségével a Scooba 230 másodpercenként 64 alkalommal értékeli a helyzetét, és 40 különböző reakcióból kiválasztja az adott pillanatban legmegfelelőbbet. A korábbi modellhez hasonlóan az új technológia is támogatja a fal követést, és a robot a véletlenszerű mozgásnak köszönhetően a terület minden pontján többször is végigmegy. Újdonság viszont, hogy a terület méretétől függően a felhasználó választhat a 45 perces és a 20 perces takarítási programok közül. A hosszabb program választásakor a robot egyszerre 14 m² terület feltakarítására képes.

A robot az Egyesült Államokban tavasszal kerül a boltokba 300 dollár körüli áron.


Címkék
Hozzászólások