- 2011. március 28., 14:51
A projekt 2012-re, a Londoni Olimpiai Játékokra készül el, a pontos részletek egyelőre nem ismertek.
Hirdetés

A British Telecom 120 WiFi hozzáférési pontot telepít a londoni metróhálózat állomásaira, amelyek elsődleges célja az lesz, hogy a turisták tájékozódását segítse a 2012-es olimpiai játékok ideje alatt. Az okostelefonokkal és táblagépekkel ma már rengeteg dolgot meg lehet csinálni, ám a kütyük „okos része”, adatkapcsolat hiányába, használhatatlanná válik, amint valaki külföldre látogat – a metróban használható WiFi segítségével viszont újra életre kelhetnek az alkalmazások.

A British Telekom a projekt pontos részleteit egyelőre nem ismertette, azonban azt közölte, hogy a lefedettség csak az állomások területére korlátozódik majd, az alagútrendszerre nem terjed ki. Azt nem lehet tudni, hogy a WiFi ingyenes vagy fizetős lesz-e, de az biztos, hogy még a fizetős szolgáltatással is olcsóbban jöhetnek ki a turisták annál, mintha saját szolgáltatójuknak az adatroamingért fizetnének.

A távközlési cég már megkezdte a tesztelést, amelynek első lépéseként szakemberei a Charing Cross állomáson helyeztek üzembe egy hotspotot.