- 2011. április 7., 17:00
Az LG HX806PE állítható magasságú első hangfallal, a HX966TZ pedig 1100 wattos teljesítménnyel érkezik.
Hirdetés

A termékek érdekessége, hogy az LG kifejezetten a közép-kelet európai és a magyarországi fogyasztói igények figyelembevételével készítette őket, egy tavalyi piackutatás eredményeinek felhasználásával. Ebből többek között az derült ki, hogy a hazai fogyasztók a vékony állított szatellit hangsugárzókat részesítik előnyben, amelyek egyrészt helytakarékosak, másrészt adott esetben könnyen fel lehet szerelni őket a falra is.

A HX806PE 3D Blu-ray házimozi rendszer egyik érdekessége éppen a helytakarékos kivitelben rejlik, a hátsó hangsugárzók magassága ugyanis állítható, illetve a hangsugárzók a talp leszerelésével a tévé mellé a falra, illetve a kanapé mellé is könnyen felszerelhetők. A HX806PE 5.1 csatornás rendszer, összesen 850 watt kimenő hangteljesítménnyel, ami egy közepes méretű szobába bőségesen elegendő.

A HX806PE a 2D és 3D Blu-ray lemezeket is kezeli, de emellett természetesen még egy sor más formátummal is boldogul, többek között a DivX HD és H.264 tömörítésű videókkal is. A multimédiás fájlokat a házimozi rendszer CD-ről, DVD-ről és USB-s merevlemezről, valamint bármilyen DLNA kompatibilis eszközről be tudja olvasni. A HX806PE nemcsak a mellékelt távirányító, hanem okostelefon segítségével is vezérelhető. Az LG HX806PE már kapható Magyarországon, ajánlott bruttó fogyasztói ára: 109 990 forint

Nagytestvére, az LG HX966TZ alapvetően hasonló képességekkel bír (3D Blu-ray lejátszás, 5.1-es hangrendszer), azonban nagyobb teljesítményének köszönhetően hangja szinte bármekkora szobát képes betölteni. A szatellit hangsugárzók közül négy (a jobb és bal oldaliak) az állított, dizájnos Tallboy típusú.

A kistestvérhez képes a HX966TZ több extra szolgáltatást kínál, így például megtalálható benne az okostévékből már ismert Smart TV, de emellett van LG App Store hozzáférés, iPhone/iPod dokkoló, beépített WiFi és WiFi Direct valamint extra HDMI csatlakozó játékkonzolok számára. Az LG HX966TZ Blu-ray házimozi várhatóan május közepén lesz kapható idehaza, ára pedig 169 990 forint lesz.

A házimozik mellett az LG bemutatta továbbá a HLX56S 3D Blu-ray Sound Bart is, amely nevével ellentétben nem hangrendszer, hanem egy kompakt 3D Blu-ray lejátszó hangfalakkal. Fizikailag csupán két egységből áll, de ennek ellenére 4.1 csatornás hangzást nyújt és összesen 430 watt leadására képes. Tudása ezt leszámítva egyezik a HX966TZ képességeivel. Megjelenése júniusban, ára pedig 200 ezer forint körül várható.