- 2011. április 22., 14:32
A Freestyle AQUOS termékcsaládba tartozó modell egyelőre csak Japánban lesz elérhető, de koncepciója érdekes.
Hirdetés

A hordozható helyett a vihető kifejezés inkább illik a tévére, és talán jobban ki is fejezi, hogy a Sharp mire gondolt, amikor a 20 colos tévét piacra dobta: egy olyan kütyüre, amit lakáson belül akárhová elvihetünk. Ha főzünk, akkor például a konyhába, ha eszünk, akkor az ebédlőbe. Hogy mindez könnyebben menjen, a Sharp mérnökei még egy apró, felhajtható fülecskét is szereltek a tévé hátoldalára.

A 20 colos megjelenítő egy set-top-boxszal együtt érkezik, amely a digitális tunert és az egyéb csatlakozókat tartalmazza, és amely WiFi segítségével továbbítja a képet és a hangot a tévé felé. A vezeték nélküli kapcsolatra természetesen azért van szükség, hogy a tévét a lakás olyan pontjain is használhassuk, ahol egyébként nincs antennacsatlakozó – emellett viszont, ha már van, a WiFi lehetőséget teremt a DLNA-képes eszközökkel való kommunikációra is. A tévébe akkumulátor is került, így korlátozott ideig hálózati áramforrás nélkül is használható.

A Freestyle AQUOS LED-es háttérvilágítást kap, kontrasztaránya 400 000 :1-hez felbontása pedig 1366×768 pixel lesz, a részletes specifikáció viszont egyelőre nem ismert. A tévé ára várhatóan 100 ezer jen, azaz kb. 240 ezer forint lesz, megjelenése pedig június elején várható Japánban.

Hozzászólások