- 2011. június 15., 15:48
A WD Nomad ütés, por és nedvesség ellen is véd, és minden My Passport meghajtóval kompatibilis.
Hirdetés

Ötletes és követendő módját választotta a Westernd Digital az ütés-, víz- és porálló merevlemezek bevezetésének; ahelyett, hogy a gyártó külön szériát hozott volna létre, egy megvásárolható (üres) tok személyében minden My Passport tulajdonosnak megadja a lehetőséget arra, hogy akár meglévő merevlemezét is ellenállóvá tegye.

A WD Nomad a My Passport merevlemezekkel kompatibilis; a belé helyezett meghajtót védi nedvesség és por ellen, valamint megóvja akkor is, ha legfeljebb 2,3 méteres magasságból véletlenül leesne. A WD elsősorban az „aktív életet élőknek” ajánlja a terméket, amely egyébként megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványban rögzített követelményeknek. A tok szerves műanyagból készül, amely kiválóan ellenáll a hőnek és az ütéseknek, és vízlepergető hatása is van. A teljes vízhatlanságot egy szilikonból készült extra szigetelés biztosítja, míg a HDD-t belső párna óvja meg az ütésektől. A tok karabiner segítségével rögzíthető, és további nagy előnye, hogy mindezek mellett tartalmaz egy nyílást az USB port számára is, tehát a meghajtót nem kell minden használat előtt és után csomagolgatni.

A WD Nomad Amerikában már elérhető, ára 30 dollár, hazai megjelenéséről egyelőre nincsenek információink. A támogatott termékek teljes listája a követkető: My Passport Essential, My Passport Essential SE, My Passport Elite, My Passport for Mac és My Passport SE for Mac.

Címkék
Hozzászólások