- 2011. augusztus 1., 09:50
465 dollártól lesz elérhető az alapmodell, amelyet elsősorban munkára ajánl a Dell, akár 12 órás üzemidővel.
Hirdetés

Az amerikai Dell bemutatta legújabb tabletjét, a Streak 10 Pro-t. A 10"-os, 1280×800-as felbontású kijelző alatt ugyanaz a hardveres alap van, mint a többi honeycombos csodában: NVIDIA Tegra 2 SoC és 1 Gbájt DDR2 memória. Az 5 és 2 Mpixeles kamerával szerelt készülékben az általánosan megszokott microSD helyett sima SD foglalat kapott helyet, így a Streak 10 Pro alapból sem kicsi, 16 Gbájtos térhelye könnyen bővíthető. A WiFi-s változat hamarosan megjelenik Kínában, ahol 90 ezer forintnak megfelelő összegért lehet majd megvásárolni.

Első pillantásra a Dell Stream Pro 10 beleolvad az egyre népesebb mezőnybe, azonban, ha hátulról nézzük, kiemeli őt a tömegből jól mutató, szálcsiszolt alumínium hátlapja. Ennek köszönhetően sajnos a 13 mm vastag készülék tömege is nagy, 727 gramm, ami azt jelenti, hogy a tablet sem az iPad 2-vel, sem a Galaxy Tab 10.1-gyel nem tud versenyezni e téren, inkább az Acer Iconia Tab A500-lehet az ellenfele.

Bár a Dell Streak Pro 10 alján is megtalálható az a 40 tűs csatlakozó, amelyet a két előd modell használt, a Dell felismerte, hogy ez nem feltétlenül a legjobb megoldás, így a jobb oldalra elhelyezett egy micro USB csatlakozót is az adatátvitelhez. Az alul lévő speciális csatlakozó így elsősorban a 24,1 wattórás akkumulátort tölti, amely a gyártó állítása szerint 12 órán keresztül tudja működtetni a tabletet „átlagos használat esetén”. Ezen kívül a csatlakozó dokkolási célokat is ellát, hamarosan megjelenhet majd a hozzá tartozó asztali dokkoló és egy kisebb, multimédiás állomás is.

Az első hands-on beszámolók alapján a készülékház minősége kifejezetten jó, ahogy azt a Delltől már megszokhattuk. A fém hátlap illesztései pontosak. A Honeycomb 3.1-et futtató tableten az alap felhasználói felület van, illetve a kezdőképernyő gombot duplán nyomva megkapjuk a Dell Drive UI-t, ami egy erősen munkaközpontú felület: egybe sűríti azokat az alkalmazásokat, amelyekre szükségünk lehet egy átlagos munkanap során. Arról egyelőre sajnos nincs információ, hogy a Dell Stage kezelőfelületet megkapja-e a későbbiekben a készülék.

Címkék