- 2011. augusztus 29., 12:12
Vékony, de rendkívül erős notebook lett a Blade, amelyet fanatikus játékosoknak készített a Razer.
Hirdetés

A múlt hét elején a Razer már utalt arra, hogy hisz a PC-s játékok jövőjében, akkor azonban nem lehetett még tudni, hogy mi áll e kijelentés mögött. Mostanra viszont lehullott a lepel; a Razer bemutatta a Blade (Penge) névre hallgató notebookját, amely egy kifejezetten játékra tervezett hordozható számítógép.

A vékony, 2,3 cm-es vastagságú gép tömege 3,1 kg, ára Amerikábann 2800 dollárról indul. A motorháztető alatt 2,8 GHz-es Intel Core i7 2640M processzor adja a gép lelkét, amelyhez 8 Gbájt 1333 MHz-es DDR3-as memória tartozik. A játékélményért NVIDIA GeForce GT 555M videokártya felel, 2 Gbájt dedikált memóriával. Azért, hogy a masina ne fogyasszon mindig nagyon sokat, az Optimus technológia segítségével 2D-ben természertesen a processzorba integrált VGA is használható. A merevlemez kicsinek tekinthető, hiszen csak 320 Gbájtos, azonban az átlagosnál gyorsabb, mivel 7200 RPM-es. A játékok 17,3 colos, Full HD-s, LED-es háttérvilágítású kijelzőn jelennek meg.

A billentyűzet része a Switchblade-ben már bemutatkozott tíz dinamikus gomb is, amelyek játéktól függően változnak, illetve a gépen van egy LCD kijelző, amelyen megjelenhetnek a játékok információi. Ennek másodlagos funkciója is van: mivel multitouch érintőpanellel szerelték fel, adatbivitelre is használható.

„A Razer célja a Blade-del az, hogy a játékosok mindenhol használhassák a kedvenc játékaikat. A karcsú és könnyű, alumíniumból készült házzal rendelkező készülék a legvékonyabb 17"-os gamer notebook a világon.” – mondta Min-Liang Tan, a Razer vezérigazgatója.

Címkék
Hozzászólások