- 2011. szeptember 20., 14:06
2 GHz-es, négymagos processzort, 1,5 GB memóriát és 4,65"-os Super AMOLED III kijelzőt kaphat az új csúcskészülék.
Hirdetés

Bár még csak néhány hónapja jelent meg a legutóbbi Samsung csúcskészülék, a Galaxy S II, amelyet mi is teszteltünk, a koreai gyártó nem ül a babérjain, készül az utódmodell. Egy magát megnevezni nem kívánó informátor a 4Chantól kiadott néhány adatot, amely állítása szerint a Samsung Galaxy S III specifikációit takarja. Amennyiben igazak az adatok, érdekes és drága készülék lehet a trónörökös.

A Galaxy S II feljutott a csúcsra, vajon az utódja is tudja követni?

Ami nem meglepő, az az Android verziója, hiszen a forrás alapján már a 4.0-s Ice Cream Sandwich lesz elérhető a mobilon. Az új Android várhatóan a jövő hónapban jelenik meg, ezt egészítheti majd ki a Samsung a TouchWiz 5.0-val. Hardveresen egyelőre kicsit még mesébe illőek az adatok, hiszen 2 GHz-es órajelen ketyegő, négymagos processzorról, 1,5 Gbájt memóriáról és 32 Gbájt háttértárról lehet hallani. A Galaxy S II 4,3"-os kijelzője sem tűnik még elég nagynak: a kiszivárgott információk alapján 4,65"-os Super AMOLED III típusú kijelző kerülhet a Galaxy S III-ba, 1280×1024 pixeles felbontással. Ez 352 PPI sűrűséget jelent; az iPhone 4 Retina kijelzője csak 326 PPI-t tud, bár igazából 300 felett ennek sok jelentősége nincsen.

A meg nem nevezett forrás olyan adatokra is kitér, mint a 10 Mpixeles kamera, amely videofelvételnél 60 képkockát képes rögzíteni másodpercenként, Full HD-ben. A trendeknek megfelelően NFC támogatás és 9 mm-es vastagság várható. Utóbbi azért is meglepő, mert állítólag nagy, 2250 mAh-es akkumulátor kap helyet a készülékben, amivel talán végre elérhető lesz a két napig tartó rendelkezésre állás is.

Természetesen a fent felsorolt specifikációk nem hivatalos adatok, nem a Samsungtól származnak. A pletykák szerint a Samsung Galaxy S III az MWC 2012-es kiállításon mutatkozhat be és a jövő év közepén kerülhet a boltok polcaira.

Címkék
Hozzászólások