- 2011. október 21., 11:02
Valószínűleg nem lesz olcsó, de cserébe egyszerre négy eszköz kezelésére képes az új lapka.
Hirdetés

Egyelőre csak az AMD termékpalettáján vannak olyan lapkakészletek, amelyek az USB 3.0 vezérlőt is tartalmazzák, ezért a dedikált kontrollerek piaca továbbra is felfutóban van. A kétportos megoldások ma már elég olcsónak számítanak (az alaplapgyártók néhány dollárért kapják a chipeket), ezért szépen el is terjedtek – ha valaki ki akar tűnni a tömegből, értelemszerűen ennél több csatlakozóra van szüksége. A Fresco Logic is e gondolat mentén indul el, így készült el az FL1100-as jelzésű, négy USB 3.0 port vezérlésére képes lapka. A chip előnye, hogy a GoXtream xHCI kontrollernek hála a teljes sebesség gyakorlatilag akkor is elérhető marad portonként, ha egyszerre több eszközt használunk párhuzamosan.

A lapka PCI Express 2.0 interfészre illeszkedik, így bármely modern alaplapba beépíthető. További előnye, hogy – a kompatibilis termékeknél – támogatja az energiatakarékos üzemmódot, de emellett nagyobb teljesítmény leadására is képes, ha egy eszköz akkumulátorának töltéséhez ez szükséges.

Árról és elérhetőségről egyelőre nincs szó, ahogyan azt sem lehet tudni, hogy mely alaplapgyártókkal folytat tárgyalásokat a vállalat. Ami biztos, az az, hogy bele kell húznia az üzletkötőknek, ha az FL jelentős hasznot remél a lapkák eladásából, mert a januárban a Las Vegas-i CES-en megjelenő új Intel lapkakészletek már integráltan fogják tartalmazni az USB 3.0 vezérlőt, ami a dedikált lapkák piacán drasztikus keresletcsökkenést fog okozni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2014. szeptember 17., 09:24
2014. augusztus 11., 13:23
2014. augusztus 27., 09:06
Hozzászólások