- 2011. november 2., 16:40
November közepétől lesz kapható Franciaországban az Acer első Windows Phone 7-es telefonjam az Allegro.
Hirdetés

Az Acer Franciaországban kezdi meg első Windows Phone 7-es okostelefonjának, az Allegrónak az értékesítését. A mobilt az IFA 2011-en már mi is kipróbáltunk, akkor a telefont még W4 néven illette az Acer.

Úgy néz ki, hogy a tajvani gyártó az Allegroval a WP7-et a belépő szintre szeretné elhozni. Nagy kérdés viszont, hogy biztosan jó ötlet-e most egy ilyen telefonnal piacra lépni, hiszen hamarosan piacra kerülnek a Nokia új modelljei is. Az Allegro legnagyobb gondja az lehet, hogy specifikációja még az első generációs Windows Phone 7-es telefonokat idézi, 3,6"-os, 800×480-as kijelzővel, 1 GHz-es Qualcomm MSM8255-ös processzorral és 8 Gbájtos háttértárral. Ez utóbbi főleg kicsinek tűnik, mivel a telefon memóriája microSD-vel sem bővíthető. Az Allegro az 5 Mpixeles kamerájával sem fog kitűnni a mezőnyből, egyedüli érdekessége ennek a modulnak az, hogy LED-es vaku is tartozik hozzá. A telefon kapcsolódási lehetőséget terén ugyanakkor teljesen rendben van, kapott HSPA modemet, Bluetooth 2.1 adaptert, n-es WiFi-t, de jutott bele minden fontosabb szenzorból (pl. GPS) is. A telefon igazi érdekessége a Fast Charge technológia, amelynek segítségével, a gyártó állítása szerint, az 1300 mAh-es akkumulátor két és félszer gyorsabban tölthető fel, mint hagyományos változatok.

Az Acer első Windows Phone 7-es telefonja november közepétől vásárolható meg Franciaországban 299 euróért, azaz nagyjából 90 ezer forintértnak megfelelő összegért, fehér és kék színben is.

Címkék
Hozzászólások