- 2011. november 2., 10:11
Az LG év elején bemutatott csúcskészüléke az NVIDIA Tegra 2 ellenére sem fog Ice Cream Sandwich frissítést kapni.
Hirdetés

A Google és a Samsung októberben mutatta be a Galaxy Nexus készüléket, amely az első telefon, amin az Android Ice Cream Sandwich verziója fut. Azt már tudjuk, hogy a csúcskészülék novembertől érhető el, viszont azt nem hogy az Android 4.0 milyen készülékekre kerülhet majd rá pontosan. Több gyártó is bejelentette, hogy az új telefonjaik a későbbiekben megkapják majd a frissítést, például a Motorola két új modellje, a Droid RAZR és a Droid Bionic is a listában található.

A felhasználók viszont inkább arra kíváncsiak, hogy a jelenlegi okostelefonok, főleg, ha nem a legfrissebb modellekről van szó, kapnak-e még frissítést a gyártótól. A Google például igyekszik a lehető legtöbb ideig támogatni saját telefonjait, azonban a legújabb bejelentések alapján a Nexus One már nem fog ICS frissítést kapni. A Nexus S viszont a Nexus Prime megjelenését követően várhatóan elsőként kapja meg a frissítést.

Valószínűleg az LG Optimus 2X tulajdonosok lesznek a legmérgesebbek telefonjuk gyártójára, mivel úgy néz ki, hogy az év elején megjelent készülék, amely az első kétmagos telefon volt (NVIDIA Tegra 2), nem fogja megkapni az Ice Cream Sandwichet. A telefon tavasszal is régi OS-sel, az Android 2.2-vel jelent meg, annak ellenére, hogy akkor már elérhető volt a Gingerbread verzió is. A gyártó kommunikációja alapján a készülék hiába erős hardveresen, nem lesz hozzá ICS, ami tovább rontja a piacon a Samsung Galaxy S II-vel szemben amúgy is rendesen alulmaradt készülék helyzetét. Ha a csúcsmodell nem kap frissítést, az felveti azt a kérdést, hogy az LG többi készülékre érkezik-e valaha Android 4.0 – ebben talán az Optimus Black és az Optimus 3D tulajok még reménykedhetnek.

Update:
A nagy felháborodást követően az LG újabb hivatalos közleményt adott ki Facebook oldalán, amely arról tájékoztat, hogy az előzetes információkkal szemben mégis megkapja az Android 4.0 Ice Cream Sandwich frissítést az Optimus 2X. Azt nem tudni, hogy a frissítés mikorra várható, és az sem tisztázott, hogy mindez hogyan érinti a gyártó többi készülékének frissítési stratégiáját.

Címkék
Hozzászólások