- 2011. november 8., 10:34
Képeken a HTC első négymagos processzorral szerelt okostelefonja, amely a jövő évben kerülhet a boltokba.
Hirdetés

A PocketNow oldalán tűnt fel a HTC és valószínűleg a világ első négymagos processzorral rendelkező okostelefonja, az Edge. A 4,7"-os, 720p-s kijelzőjével úgy tűnik, hogy a most bemutatott Rezound utódja lehet. A specifikáció legérdekesebb része a rendszerchip, ami az NVIDIA Tegra 3 platform, négy darab 1,5 GHz-es processzormaggal. Emellé a gyártó 1 Gbájt memóriát pakol.

A HTC Edge (legalábbis papíron) komolynak tűnő kamerát is kapott, hiszen a 28 miliméteres f/2.2-es beépített objektívvel 8 Mpixeles képek készülhetnek. Ezek a képeket (és persze az adatokat is) 32 Gbájt beépített háttértárra menthetjük. Természetesen az Edge is megkapja a Beats Audio hangszórókat, és valószínűleg a hozzá tartozó fülest is. A kiszivárgott specifikációban nincs szó LTE támogatásról, ami alapján „csak” a 21 Mbps-os HSPA+ sebességet képes használni a készülék – ennek ellenére valószínű, hogy egyes szolgáltatóknak később azért készül majd 4G-s változat is.

A készülék elég nagy valószínűséggel már az Android Ice Cream Sandwichet kapja – ha nem így lenne, akkor az csúnya botlás volna a gyártó részéről, hiszen a Gingerbread nem képes több processzormagot is kihasználni. Az biztosan kiderül a képekből, hogy a szoftver megkapja a HTC Sense felhasználói felületét is, valamint ezen kívül több HTC tartalmi szolgáltatást is, így például a HTC Listen zeneboltot, a HTC Read könyvboltot, a HTC Play gaming hubot és a HTC Watch filmboltot is.

A HTC Edge megjelenése még odébb van, 2012 Q1 végén, vagy Q2 elején jelenhet meg hivatalosan is.

Címkék
Hozzászólások