- 2011. november 17., 12:03
Akár 200 colos képátló is elérhető az LG új 3D projektorával, amely 2D-3D átalakításra is képes.
Hirdetés


some text

A CF3DAA projektor legnagyobb érdekessége talán mégsem ez, hanem a 3D vetítési technológia, amely ugyanaz a Cinema 3D, mint amit a koreai gyártó a 3D LCD-tévéknél is alkalmaz. Az FPR technológia és a projektorhoz mellékelt passzív (polarizációs) szemüveg segítségével a páratlan sorokat csak a bal, a páros sorokat pedig csak a jobb szem látja 3D módban. Polarizációs elven működő 3D vetítők persze eddig is voltak, de azok gyakorlatilag két projektort tartalmaztak, míg az LG egyetlen objektívet használ a 3D kép előállításához.

A kivetítő 1250 ANSI lumenes fényerővel rendelkezik, amelynek köszönhetően akár 200 colos (kb. 5 méter képátlójú) képet is tud vetíteni – részben azért is, mert a Cinema 3D technológiának köszönhetően a fényerő 3D módban sem csökken annyira drasztikusan, mint a frame-by-frame elven működő (aktív szemüveges) projektorok esetében. Az LG közleménye szerint a projektor felbontása Full HD, azonban ez csak 2D módban érvényes, hiszen 3D-ben, éppen úgy mint a tévék esetében, a sorok száma az FPR szűrő alkalmazása miatt szemenként feleződik. A kivetíő a szokásosnál okosabb elektronikát kapott, amely 2D-3D átalakításra is képes.

Az LG CF3DAA Cinema 3D projektor Korában már kapható (CF3DAT néven), Amerikába és Európába azonban csak 2012 első felében érkezhet majd meg. Ára egyelőre nem ismert.

Main Tags