- 2011. november 22., 11:29
Egy tanulmány szerint a felhasználók bonyolultnak gondolják a frissítést – a Windows 8-cal ez is megváltozik.
Hirdetés

A Microsoft egy külső felmérés alapján jelentősen leegyszerűsíti a Windows 8 upgrade telepítését. A tanulmány megállapította, hogy egy rendeltetésszerű frissítés során a felhasználóknak legkevesebb négy varázsló összesen több, mint 60 lépését kellett végrehajtani, ami tényleg nagyon soknak tűnik. Persze aki telepített már Windows 7-et, az tudja, hogy az operációs rendszer telepítése ennél sokkal egyszerűbb, azonban ha beleszámoljuk a kompatibilitás varázslót, az adatok és a beállítások elmentését valamint azok visszaállítását, máris kijön az a 60 kattintás.

Ilyen volt...

A Windows 8 esetében minden másképp lesz (vagy legalábbis lehet, attól függően, hogy milyen OS-ről frissítünk): csak egy varázsló lesz, amely 11 kérdés megválaszolása után automatikusan elvégzi a dolgát. A varázsló ráadásul egy sor új dolgot is tud (majd). Amellett, hogy természetesen ellenőrzi a meglévő alkalmazásaink kompatibilitását, képes például a telepítőt letöltés után USB stickre tenni, a telepítéshez használt kulcsot pedig már a telepítés indítása előtt begépelhetjük, így nem kell papírfecnikre írogatni a betűket.

A varázsló elvégzi helyettünk a programok, az operációs rendszer beállításai és a fájlok elmentését és későbbi visszatöltését is – feltéve, hogy Windows 7-ről váltunk. Aki Vistáról frissít, annak az alkalmazásokat továbbra is újra kell majd telepíteni, míg Windows XP-ről csak és kizárólag a felhasználói fiókok és az adatok lesznek átvihetők fájdalommentesen.

... és ilyen lett.

Az eredmény 11 kattintás és sokkal kevesebb frissítésre fordított idő: a Windows 7-hez képest akár 30-90%-ot is megtakaríthatunk időben. Persze ezek a Microsoft saját mérései, de a fejlődés akkor is nagyon látványosnak ígérkezik.