- 2012. január 18., 18:57
Egy videón látható a még nem végleges ASUS Padfone, ahogyan éppen átalakul telefonból táblagéppé.
Hirdetés

Bár az ASUS Padfone még meg sem jelent (a hivatalos bemutatásra várni kell az MWC 2012-ig), a CES alatt készült róla egy bemutató videó, ahol a jelenleg még prototípusként szereplő telefon tabletté alakul át éppen.

Ami a gép hardverét illeti, több pletyka is szárnyra kelt már; közülük a legutolsó már négymagos NVIDIA Tegra 3-as processzorról szólt. A készülék már az Android 4.0-t használja, ennek ellenére megtalálható rajta a négy kapacitív érintőgomb is – azonban ez a Barcelonában debütáló készülékről valószínűleg már eltűnik.

A Padfone érdekessége, hogy tartozik hozzá egy dokkoló, viszont ez nem tabletből csinál netbookot, mint a Transformer esetében, hanem telefonból táblagépet. Ahogy a videón látszik, a telefont egy sínen keresztül lehet belecsúsztatni a tablet dokkolóba, itt két csatlakozóval kapcsolódik hozzá. A kialakítás miatt a táblagép nem lesz a valaha volt legvékonyabb, viszont nagy előnye, hogy akkumulátort is tartalmaz, így az üzemidő a remények szerint hosszú lesz.

Az ASUS Padfone februári debütálása biztosnak tűnik, a megjelenés pontos ideje viszont még kérdéses, ahogyan arról sincs információnk, hogy a kütyü megjelenik-e hivatalosan Magyarországon is. Az ugyanakkor elég valószínű, hogy legalább néhány darab érkezik majd hazánkba is a minden bizonnyal igen borsos árú készülékből.

Címkék