- 2012. február 16., 20:38
Hamarosan megvásárolható a kedvező árú A200-as és az erősebb A510-es modell, majd érkezik az A700-as is hazánkba.
Hirdetés

A legfrissebb információink szerint március-április magasságában hazánkba is megérkeznek az Acer Iconia Tab sorozat új, 2012-es modelljei, amelyekről némi infó még a tavalyi év végén szivárgott ki, a gépek pedig végül a CES-en kerültek bemutatásra.

Acer Iconia Tab A200

A legkedvezőbb árú modell az Iconia Tab A200 lesz, amely a jelenleg is futó A500 olcsóbb alternatívája lehet, az Acer igazi családi táblagépnek kiáltotta ki. Az NVIDIA Tegra 2-es processzorral és 1 Gbájt memóriával megfelelő alapot kap a tablet multimédiás célokra, még akkor is, ha a gép megjelenésekor csak a 3.2-es Honeycomb kerül majd rá (később viszont érkezik az Ice Cream Sandwich frissítés is).

Fekete mellett piros színben is elérhető lesz hazánkban az A200

Az A500-as tablet „vér szerinti” utódja viszont az A510 lesz, amely komolyabb hardverrel rendelkezik. Igazodva az idei elvárásokhoz, négymagos Tegra 3-as processzort kapott, ahogy az ASUS Transformer Prime TF201 is. Bár az Acer tabletje nem dokkolható billentyűzethez, illetve várhatóan nem is lesz olyan vékony, mint az ASUS-é, az ára is kedvezőbb lehet, bruttó 140-150 ezer forintos hazai kezdőárral startolhat a tavasz folyamán.

Acer Iconia Tab A510

A csúcskategóriáját megcélzó modell az Iconia Tab A700-as nevet kapta, amely hardveres szempontból nagyon hasonlít az A510-re, hiszen ebben is Tegra 3 processzor és 1 Gbájt memória található, azonban a 10,1"-os kapacitív kijelzője nem 1280×800-as felbontással rendelkezik, hanem Full HD részletességgel bír. Hogy ez a hatalmas felbontás mennyire sikeres lehet, azt talán az is jól mutatja, hogy az ASUS az ősz végén bemutatott TF201-es csúcsmodelljét szinte rögtön át is szabta, a módosított verzió, a TF700T legfontosabb újítása pedig éppen a nagyfelbontású kijelző lett.

Bár a külső átlagos, az 1920×1200-as kijelző mindenképpen figyelemre méltó

Amíg az Acer Iconia Tab A200 és A510 már a tavasz elején megjelenik hazánkban, addig az A700-ra kicsit többet kell várni, nagyjából a tavasz végén, esetleg a nyár elején érkezhet meg.

Érdekesség, hogy ha megnézzük az Acer idei termékpalettáját, akkor csak 10,1'"-os, androidos táblagépeket láthatunk. Az Iconia Tab W500-ashoz hasonló windowsos tablet valószínűleg azért nem készül, mert hasonlóképpen más gyártókhoz, az Acer is a Microsoftra és a Windows 8 ra vár. Azt viszont nem tudjuk pontosan, hogy 7"-os új modell miért nem készült – lehet, hogy tényleg igaza van az Apple-nek, és a 10 colosnál kisebb változatok iránt nem volt elég nagy a kereslet.

Aki jelenleg Acer Iconia Tab A500, vagy A100 tulajdonos, annak pedig van egy jó hírünk, a napokban a gyártó amerikai Twitter oldalára kikerült egy bejegyzés, amely megerősíti, hogy az első generációs táblagépek idén tavasszal megkapják az Ice Cream Sandwich frissítést. (Az persze még kérdéses, hogy ezt a dátumot mennyire tudja majd tartani az Acer, hiszen a legtöbb gyártó csúszik az ICS verziókkal.)

Címkék