- 2012. március 13., 17:32
Egy notebookéval vetekszik a 120 és 240 Gbájtos külső SSD ára, amely Thunderbolt csatlakozóval kommunikál.
Hirdetés

A Mac felhasználók számára gyors adatátvitelt tesz lehetővé az Intel Thunderbolt technológiája, azonban eddig nem sok olyan termék volt, amely előnyt tudott volna ebből kovácsolni. Az Elgato a CES-en mutatta be a Thunderbolt csatlakozóval szerelt külső SSD meghajtóit, amelyek most váltak elérhetővé a magyar piacon is.

A 2,5"-os házba költöztetett adattárolók 120 és 240 Gbájtos méretben jelentek meg. A gyártó a dizájnt kevésbé tartotta fontosnak, ezért nagyon egyszerűre sikeredett a külső; sima, lekerekített sötétszürke műanyag borítja a szériába tartozó SSD-ket. A gyártó egy Intel Core i7-es processzorral szerelt MacBook Prón szemléltette legutóbb, amint a ThunderBolt csatlakozón keresztül 270 MB/s-os adatátviteli sebességet sikerül elérni – ez jelentősen gyorsabb még az USB 3.0 interfésszel szerelt külső meghajtók sebességénél is.

Persze mindezért cserébe komoly ára van a szerkezet(ek)nek (és akkor azt még nem is számoltuk, hogy jelenleg még szinte csak Apple terméken van Thunderbolt, ami alapból drágább, mint egy átlagos notebook). Az Elgato 120 Gbájtos modellje nagyjából 120 ezer forintba kerül, a 240 Gbájtos verzióért pedig nem kevesebb, mint 200 ezer forintot kell leszurkolnunk a hazai piacon.

Címkék