- 2012. március 20., 16:51
A Tobii szemmozgatást parancsokká alakító technológiája számítógépekbe és mobil kütyükbe is érkezhet.
Hirdetés

A prototípust a CES-en már ki is próbáltuk, a rendszer a várakozásainkkal ellentétben teljesen pontosan működött, a parancsok értelmezése gyors és hibátlan volt. A vállalt célja, hogy a technológia minél több eszközben jelenjen meg, így asztali számítógépekben (monitorokban), laptopokban, mobiltelefonokban és táblagépekben – sőt, a fejlesztők szerint rövid időn belül akár még autókban is.

A prototípust a CES-en próbáltuk ki

A CES-en még úgy nyilatkozott nekünk a Tobii képviselője, hogy legalább 2-3 év kell ahhoz, hogy a technológia piacérett legyen. A prototípus státusz ellenére egyébként lehet már vásárolni a rendszerből, de egyetlen példány 100 ezer svéd koronába , azaz több, mint 3,2 millió forintba kerül; ennél jóval olcsóbbá kell tenni ahhoz, hogy általánosan elterjedt vezérlő lehessen belőle.

Az Intel ebben remek partner lehet, és a chipgyártó közreműködésével akár még a további fejlesztések időtartama is lerövidülhet. Az Intel 10 százalékos részesedést vásárolt a Tobii vállalatban 21 millió dollárért, amely természetesen a processzorgyártó számára legfeljebb aprópénz.