- 2012. március 30., 14:38
Az LG viszi elsőként tömeggyártásba a hajlékony elektromos papírt, Kínában heteken belül jöhetnek az első termékek.
Hirdetés


some text

Évek óta hallani arról, hogy a gyártók kísérleteznek a hajlítható elektromos papírral, ám főleg azért, mert az elektronika esetében nem sikerült megnyugtatóan elérni a kívánt rugalmasságot, mind a mai napig nem született piacérett termék. Pedig az olyan nagy nevek mellett, mint a Sony, az LG vagy éppen a Samsung, az AU Optronics illetve a Bridgestone is próbálkozott. Az LG egyébként már nagyon régen, a 2008-as CES-en mutogatta a hajlékony e-papír prototípusát, igaz, akkor még csak a színfalak mögött, néhány kiválasztott újságíró láthatta a termékeket.

Most jutott el a technológia odáig, hogy végre tömeggyártásba kerülhet a hajlékony e-papír. Az LG a fekete-fehér megjelenítést támogató készülékekhez hasonlóan E Ink alapú technológia használ, a fontos különbség a meglévő modellekhez képest az, hogy a hordozóréteg nem üveg, hanem műanyag. Ez teszi lehetővé, hogy a felületet akár 40 fokban meghajlítva is működőképes maradjon.

A 6 colos panel 1024×768 pixel felbontású, és az LG nem saját termékbe építi majd be, hanem OEM partnerek részére szállítja. Főleg ez az oka annak, hogy nem lehet tudni, pontosan mikor és milyen jelennek meg az első hajlékony e-bookok – azonban, mivel az LG a szállítást már megkezdte, minden esély megvan arra, hogy ez néhány héten belül megtörténjen illetve kiderüljön. Az LG egyelőre keveset gyárt a hajlékony modulból, így a termékek felbukkanására első körben csak Kínában számíthatunk – azonban nem sokkal később természetesen az európai premier is várható.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2010. október 15., 18:00
2012. július 18., 12:00
2011. augusztus 31., 15:00
Hozzászólások