- 2012. április 27., 15:46
A júniusban érkező 11,6 és 13,3 colos ultrabookok IPS-es FullHD kijelzőt és NVIDIA Kepler GPU-t is kaphatnak.
Hirdetés

Korábban már hallani lehetett arról, hogy az ASUS csak az Intelre és az Ivy Brige miatt vár az új Zenbookok bejelentésével, és a hírek igaznak bizonyultak. Mivel a harmadik generációs Core i processzorcsaládot a héten viszont már hivatalosan is bemutatta az Intel, a napokban meg is jelentek az első információk az UX21A és az UX31A gépekről, amelyek új neve egyébként Zenbook Prime lett.

Mind a 11,6 colos, mind a 13,3 colos ultrabook 1920×1080 pixeles felbontással rendelkező IPS kijelzőt kapott, amely nagy előrelépés az elődökhöz képest, hiszen az UX21 1366×768 pixeles, az UX31 pedig 1600×900 pixeles felbontással rendelkezett, ráadásul sima LCD panelekkel (TN) szerelték őket. Az új IPS panelek nemcsak jobb színeket tudnak majd megjeleníteni, hanem várhatóan nagyobb fényerőre is képesek lesznek – valamint természetesen jó betekintési szögekkel is rendelkeznek.

A hardveres alapok egyelőre még nem teljesen ismertek; ami egészen biztos, az az, hogy a gép lelke az újgenerációs i3, i5 és i7-es processzorok közül kerül ki. Az Acer M3-as ultrabookját követve nagy valószínűséggel az ASUS is figyel majd arra, hogy ne csak integrált grafikus chippel legyenek elérhetők az új Zenbookok, így kihasználva az új NVIDIA Kepler platform képességeit, akár játékra is alkalmas, dedikált GPU kerülhet az UX21A-ba és UX31A-ba is. Árról egyelőre nincs hír, a megjelenés időpontját tekintve viszont valószínűnek tűnik, hogy az ASUS júniustól teszi elérhetővé az új modelleket a vásárlók számára – így a gépek várhatóan a Computexen is feltűnnek majd.

Címkék
Hozzászólások