- 2012. május 7., 17:02
Fém hátlappal, Ice Cream Sandwich OS-sel és WayteQ Táblagépmagazin alkalmazással érkezett az xTAB-100is.
Hirdetés

Az év elején érkezett meg a WayteQ második generációs xTAB-100 készüléke, amelyet a napokban vált a harmadik modell, ennek neve xTAB-100is lesz. A sorozat új tagja nagyon sok paraméterében változott az elődökhöz képest, igazából csak a 9,7"-os, 1024×768 pixel felbontású IPS kijelző maradt változatlan, szinte minden mást lecserélt a gyártó.

Nagyon sokat dob az összeszerelés minőségén, hogy az eddigi matt, puha műanyag hátlapot leváltotta egy magnézium-alumínium ötvözetből álló fémlap, amely lehetővé tette a vastagság csökkentését is: a mérnökök, az előd 12,8 mm-es vastagságából 3,3 mm-t faragtak le, így az xTAB-100is csupán 9,5 mm-es lett. Ráadásul mindezt úgy sikerült elérni, hogy közben az előd 3500 mAh-es akkumulátora helyett 8000 mAh-ás áramforrás került a borítás alá.

Hardveres fronton az AMLogic AML8726-M Cortex-A9-es processzorát egy korábbi, de jobb támogatottságnak örvendő Cortex-A8-as egység, a Rockchip RK2918 váltja. Ennek működési frekvenciája szintén 1 GHz, az elődben lévő Mali-400 MP1-es grafikus mag helyett viszont a valamivel erősebb Vivante CG800-as GPU-t tartalmazza. A rendszermemória a mai átlagot tükrözi, 1 Gbájt RAM került a készülékbe.

Szoftveres fronton is előrelépést könyvelhetünk el, ahogyan az xTAB-70i-t beharangozó hírünkben már írtuk, a WayteQ már csak Android 4.0-val adja ki táblagépeit, így az xTAB-100is is Ice Cream Sandwichet futtat, egészen pontosan a 4.0.3-as verziót. A táblagép támogatja a Google Play alkalmazásboltot is. Extraként a kütyün megtalálható a Táblagépmagazin WayteQ verziója is, amelynek segítségével számos ingyenes magazint érhetünk el.

A csatlakozások terén is van változás, ám ezek visszalépést jelentenek: az új modellről lemaradt a HDMI és nem került bele Bluetooth adapter sem, a külső 3G modemek támogatása viszont továbbra is megmaradt. Kamerából kettő darab 2 Mpixeles modult kapunk, az egyik előre, a másik hátrafelé néz.

A WayteQ xTAB-100is az elkövetkező hetekben kerül a boltokba, 8 Gbájt háttértárral bruttó 59 900 forintos áron.

Címkék
Hozzászólások