- 2012. június 4., 18:09
A szolgáltatás kísérleti jelleggel már a labadrúgó EB alatt is elérhető, a csatornát ingyenesen lehet nézni.
Hirdetés

Kis szerencsével mostantól azok sem maradnak le a legfontosabb sporteseményekről, akik éppen a levegőben tartózkodnak mondjuk az EB-döntő, vagy egy Forma 1-es futam ideje alatt: a Lufthansa egyes hosszútávú járatain ugyanis a Sports 24 csatorna is fogható, amelynek programválasztékában a foci EB meccseinek és a Forma 1 futamai is szerepelnek. A kínálatban ezen felül olimpiai közvetítések, Premier League és Bundesliga meccsek, NFL közvetítések és teniszversenyek is megtalálhatók.

Azokon a járatokon, amelyeken a Sports 24 csatorna bevezetésre kerül, mindenki ingyenesen nézheti majd, függetlenül attól, hogy milyen osztályon utazik. Egyelőre sajnos szerencse is kell ahhoz, hogy a közvetítést nézni tudjuk: cikkünk készítésekor az élő közvetítés még csak három Airbus A330-as gépen elérhető, jövő tavaszra azonban a tervek szerint a Lufthansa valamennyi Boeing 747-400, Airbus A340-600, Airbus A340-300 és A330-300 típusú gépén lesz Sports 24. A fenti géptípusokból a Lufthansa összesen 108-at használ. Hosszú távú járatokat a légitársaság ezeken kívül Boeing 747-8i illetve Airbus A380-800-as géptípusokkal is üzemeltet, amelyek fedélzeti szórakoztatóelektronikai rendszere valószínűleg nem alkalmas a Sports 24 vételére, ugyanakkor, tekintettel arra, hogy a gépek legfeljebb pár évesek, valószínűleg a Lufthansa nem is fog rájuk csak ezért költeni - a többi géptípusnál a mostani időszakban újul meg teljesen a belső kabin, ez ad lehetőséget a fejlesztésre.

A légitársaság már korábban is ismert volt arról, hogy a kényelmi szolgáltatások esetében hajlandó kísérletezni: az európai légitársaságok között az egyik első volt, amikor 2007-ben az interkontinentális járatainak egy részén már fedélzeti internetet is kínált.

Címkék
Hozzászólások