- 2012. július 9., 15:35
A szolgáltató indulásképpen 60 településen vezette be a 84 Mbps-os letöltési sebességet nyújtó LTE technológiát.
Hirdetés

A Telenor közleménye szerint a megkettőzött sebességű Hipernet csomagok jelenleg 700 ezer felhasználó számára elérhetők, az év végéig pedig tovább nő az LTE hálózat lefedettsége, többek között olyan területekkel, mint Szombathely, Kazincbarcika, Sárospatak, Keszthely, Balatonfüred, Jászberény, Kalocsa, Szentes, Veszprém, Nagykőrös, Hévíz és Velence. Érdekesség, hogy több településen akkor is a Telenor hálózata lesz a leggyorsabb, ha a vezetékes alternatívákat is számba vesszük. Arra azonban figyelni kell, hogy a 84 Mbps-os sebesség csak elméleti maximum, ennél a szolgáltatás tényleges sebessége jóval lassabb is lehet. Ráadásul a felhasználók a szerződés szerint akkor sem reklamálhatnak, ha egyáltalán nincsen internet, mert az NMHH korábbi döntése miatt (amely előrírja, hogy a szolgáltatóknak olyan minimális sebességértékeket kell megadni a szerződésben, amit mindig teljesíteni tudnak) mindhárom (már működő) szolgáltató, így a Telenor is, 0 Mbps-os sebességet garantál.

A Hipernet 84-re a korábbi Hipernet 42 csomag árán lehet előfizetni (azaz havi 8090 forinttól) – természetesen csak azokon a területeken, ahol a szolgálatás elérhető. A települések pontos listáját itt lehet elolvasni; érdekesség, hogy Budapest ezúttal kimaradt az első körből. A Telenor a csomagra előfizetőknek korlátlan intenetforgalmat és levelezést biztosít, az egyéb forgalomra felhasználható keret pedig a kétszeresére, havi 40 Gbájra nőtt. A Hipernet 84 előfizetés mellé a Telenor természetesen az LTE modemet is biztosítja, amely nemcsak az LTE, hanem a HSPA technológiával is kompatibilis, így azokon a területeken, ahol nincsen LTE lefedettség, az ügyfelek a HSPA+ hálózatot használhatják, amelynek elméleti legnagyobb sebessége továbbra is 42 Mbps.

Amint arról tavaly év végén beszámoltunk, a Telenor az azóta befejeződött hálózatmodernizáció során gyakorlatilag LTE-képessé tette hálózatát, azonban üzletpolitikai megfontolásból elhalasztotta a technológia bevezetését. A Telenor mostani lépésével a második szolgáltató lett hazánkban, aki LTE szolgáltatást indít, hiszen a T-Mobile kínálatában már egy ideje szerepelnek LTE csomagok is – viszont a Telenor kínálja a leggyorsabb letöltési sebességet, amit az tesz lehetővé, hogy az LTE szolgáltatáshoz használt 1800 MHz-es működési frekvencián a négy hazai szolgáltató közül a legnagyobb sávszélességgel rendelkezik.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00