- 2012. július 31., 16:19
Ismét perifériákkal jelentkezik a Microsoft, ezúttal az érkező táblagépekhez készültek hasznos kiegészítők.
Hirdetés

A Microsoftnak nem lesz könnyű dolga, ha le akarja győzni az Apple-t a tabletek piacán, de a vállalat láthatóan mindent megtesz a sikerért. Most például kiegészítőket jelentett be a Surface-hez és a Surface Próhoz, amit azok fognak igazán értékelni, akik a táblagépet esetenként notebookként is használni szeretnék majd: ehhez szükséges billentyűzetekről és egerekről van szó ugyanis. Bár a Surface csak október 26-án, a Windows 8-cal egy időben jelenik meg, a Microsoft a kiegészítőket ennél előbb piacra dobja, amelynek elsősorban az az oka, hogy az új billentyűzetek és egerek Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálnak, így az Android OS-t illetve iOS-t futtató táblagépekkel is kompatibilisek.

Két termékcsalád rajtol most, közülük a Wedge nevű az érdekesebb; a Wedge Mobile Keyboard egy olyan billentyűzetet takar, amelynek védőtokja táblagépet tartó állvánnyá alakítható, míg a Wedge Touch Mouse újraértelmezi az egér szerepét azzal, hogy felső részét teljesen érintésérzékeny felületté alakította át a redmondi vállalat. Az egér emellett formatervével is kitűnik a mezőnyből, no meg persze azzal, hogy nem került rá görgő, ezt a funkciót ugyanis az érintőfelület helyettesíti. A beviteli eszköz elvileg bármilyen felületen, még üvegen is működik.A billentyűzet ára 23 ezer forint, az egérért 3 ezer forinttal kevesebbet kell fizetnünk – abban tehát már mindenképpen hasonlít a Microsoft a Apple-re, hogy a táblagéphez készített kiegészítők méregdrágának számítanak. Igaz, a Microsofttól nem áll távol a prémium beviteli eszközök piaca, a vállalatnak korábban volt olyan billetnyűzet-egér párosa, amely 73 ezer forintba került – ehhez képest a két Wedge még együtt is olcsónak számít.

A másik két újdonság Sculpt Travel Keyboard és Sculpt Touch Mouse névre hallgat, előbbi a Natural Keyboarddal bevezetett, középen hajlított formatervet örökölte, utóbbi pedig, bár sokkal jobban hasonlít egy normál egérre, a Wedge sorozatba tartozó társához hasonlóan szintén érintésérzékeny felülettel készül. Igaz, ennél az egérnél nem a teljes felület érzékeli az ujjunk mozgását, hanem csak egy görgetéshez kialakított felületről van szó.

A Sculpt termékcsaládba tartozó egér hazai ára 14 ezer forint lesz, a billentyűzet árát pedig később jelenti be a vállalat.

Hozzászólások