- 2012. augusztus 28., 17:06
A PB278Q 27 colos képmérettel készül színhűsége pedig az IPS panel miatt jónak ígérkezik.
Hirdetés

Az ASUS egyes piacokon a mai naptól forgalmazza a PB278Q típusjelzésű monitort, amely a gyártó legújabb, WQHD felbontású, 27 colos monitora. A 2560×1440 pixeles kijelző akár négy HD felbontású video egyidejű megjelenítésére is képes, így kiváló szolgálatot tehet profi környezetben is. Az ASUS IPS-panelt épített a kijelzőbe, amely így kiváló színhűséggel és széles, 178 fokos betekintési szöggel rendelkezik. A 16:9-es képarányú monitor háttérvilágítása LED-es, és a teljes sRGB színtartomány lefedésére képes.

A monitor válaszideje 5 ms, a kontrasztarányt illetően azonban statikus adat nem áll rendelkezésre: az ASUS csak a 80 millió:1-es dinamikus adattal szolgál. A nagy felbontás miatt a kijelző meghajtásához HDMI 1.4 szabványú csatlakozó, Daul-link DVI vagy DisplayPort összeköttetést használhatunk a PB278Q és a számítógép/notebook összekapcsolásához, de a monitorra D-Sub bemenet is került.

A monitor több érdekes szolgáltatást kínál, a QuickFit virtuális átméretezési funkcióval például valós méretben tekinthetők meg a dokumentumok és fényképek. A technológia egyetlen gombbal aktiválható, és az A4, levél, 8×10, 5×7, 4×6, 3×5 és 2×2 colos papírmétereket is támogatja. Ezen kívül került rá két 3 wattos hangszóró, a talp pedig minden létező irányban elforgathatóvá és dönthetővé teszi a panelt – beleértve a pivot módot is.

Az ASUS a monitorra egyéves 0 fényes pixel garanciát és három év általános garanciát ad. A PQ278B Magyarországon várhatóan októberben jelenik meg, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni.

Címkék
Hozzászólások