- 2012. augusztus 28., 16:42
A Hisense novemberben dobná piacra a terméket, amely mindössze 100 dollárba fog kerülni.
Hirdetés

A Pulse with Google TV természetesen minden tévével kompatibilis lesz (HDMI kimenet lesz rajta), operációs rendszerként pedig az Androidot kapja. A Hisense egy sor tévére optimalizált alkalmazással készül, így a set-top-boxon előre telepítve kapjuk a Chrome, a Google Play, a Search, a Netflix, a TV & Movies valamint a YouTube nagyfelbontású kijelzőre optimalizált változatát. A box ezen kívül médialejátszóként is használható lesz; a Hisense sajtóközleménye szerint a H.264 kódolású, 1080p felbontású anyagokkal is képes megbirkózni.

A Hisense reményei szerint az eszköznek nagy piaca lesz, mert az otthoni felhasználók úgy férhetnek hozzá egy sor okostévé funkcióhoz illetve rengeteg streaming szolgáltatáshoz, hogy nem kell a néhány éve vásárolt HDTV-t lecserélni. A Pulse with Google TV egyébként valóban szélesebb tartalmi kínálathoz adhat hozzáférést, mert a Google Playben már most sokkal több streaming alkalmazás található meg, mint a legjobb okostévé platformon – ezek pedig elvileg a Hisense készülékével is kompatibilisek.

A HDMI kimenet mellett a készülék WiFi adaptert és USB bemenetet is tartalmaz, valamint jár hozzá egy távirányító is, amelynek egyik oldalán QWERTY billentyűzet találunk. A set-top-box mérete 11,4×11,4×3,5 cm, fogyasztása pedig működés közben 20 watt körüli.

A Pulse with Google TV névre hallgató kütyü az IFA-n is látható lesz, így a tervek szerint tudunk majd néhány pillantást vetni rá – arra viszont egyelőre nem érdemes számítani, hogy Magyarországon is meg tudjuk vásárolni, mert a gyártó egyelőre csak az amerikai piacon próbál vele szerencsét. Forgalmazása a tengeren túl novemberben kezdődik majd, a további piaci premierek időpontjáról pedig a tapasztalatok birtokában dönt majd a Hisense. Eddig minden Google TV kompatibilis készülék nagyot bukott; most viszont legalább az ki fog derülni, hogy ebben az árnak vagy a szolgáltatásoknak volt nagyobb szerepe.

Címkék
Hozzászólások