- 2012. augusztus 28., 18:16
Ahogyan várható volt, egyre több Windows 8-as tablet-notebok hibrid szivárog ki – csatlakozott a sorhoz a Sony is.
Hirdetés

A Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 8 és a táblagépekre optimalizált Windows RT október 26-án jelenik meg. A Microsoft ezen a napon saját táblagépét, a Surface-t is útjára indítja – de természetesen nem a redmondi gyártó lesz az egyetlen vállalat, aki ezen a napon új notebookkal/táblagéppel jelentkezik. Bár az Acer vezetősége korábban sértődöttségének adott hangot, amiért a Microsoft nem jelezte előre, hogy Windows RT alapú táblagéppel készül, úgy tűnik, hogy más gyártók inkább a termékfejlesztésben hisznek; így tesz a Sony is, igaz, a japán gyártó esetében valószínűleg nem Windows RT-re, hanem Windows 8-ra épülő hibrid masináról van szó. Erre utal legalábbis, hogy a gépen a képek alapján a teljes verziós Office fut, illetve az is, hogy a Microsoft korábban kiadott közleménye szerint Windows RT-re épülő tabletet egyelőre csak a Samsung, a Dell, a Lenovo és az ASUS készít(het).

A VAIO Duo 11-ről ezúttal néhány fotó szivárgott ki; természetesen a képek nem hivatalosak, de mivel csak pár nappal vagyunk az IFA előtt, szinte biztos, hogy valódiak. A név alapján következtehetünk arra, hogy a Sony konvertálható gépe 11 colos kijelzőt kap majd, és az is valószínű, hogy a konvertálható ez esetben azt jelenti, hogy a billentyűzet és a tablet nem választható szét egymástól; legalábbi a klaviatúra túl vastag, a kijelző pedig túl vékony ahhoz, hogy utóbbi minden fontos hardvert tartalmazhasson. A képen látható billentyűzet érdekessége, hogy a Sony nem használ touchpadot – ennek oka lehet helytakarékosság, de akár az is, hogy a Sony úgy gondolta, az érintőképernyő mellett erre a beviteli eszközre nincs igazán szükség. Főleg úgy, hogy a VAIO Duo 11-hez stylus is jár majd, amivel akár szövegeket is írhatunk vagy rajzolhatunk a kijelzőre.

A gép hardvere egyelőre nem ismert, így nem tudni, hogy notebookról vagy netbookról beszélhetünk – a Sony viszont már a holnapi napon sajtótájékoztatót tart, utána remélhetőleg okosabbak leszünk.

Hozzászólások