- 2012. augusztus 29., 13:04
Tegnap óta bárki letöltheti a SkyDrive hivatalos alkalmazását Androidra is.
Hirdetés

A programot a Microsoft már korábban, a SkyDrive felületének átalakításakor beharangozta, az viszont némileg meglepetés, hogy a program ennyire gyorsan elkészült. Az alkalmazás megjelenésével a Microsoft nagy lyukat foltozott be, hiszen a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerén eddig csak alternatív alkalmazások biztosítottak hozzáférést a SkyDrive tárhelyen lévő fájljaink eléréséhez; jobb híján a Microsoft is ezek közül ajánlott egyet, egészen pontosan a Browser for SkyDrive nevű alkalmazást azoknak, akik Androidot használtak.

A most elkészült hivatalos app az Android 2.3 vagy frissebb verzióján fut, és előnye az eddigi megoldásokkal szemben, hogy funkciói mélyebben integrálódnak a rendszerbe; többek között a megosztási lehetőséget között is feltűnik a SkyDrive. A Microsoft megoldotta azt is, hogy a SkyDrive kliens-segítségével hozzáférjünk azokhoz a fájlokhoz is, amelyeket mások osztottak meg velünk (Live ID azonosítónkat használva). A mobilos kliensekhez hasonlóan az Androidon futó SkyDrive sem szinkroznizálja az adatokat folyamatosan, csak azokat a fájlokat tölti le a telefonra, amelyeket meg akarunk nyitni. Az app a letöltések mellett természetesen arra is módot ad, hogy a telefonról töltsünk fel adatokat a felhőbe, és a mappák menedzselésére (új mappa készítése, meglévő törlése illetve megosztás) is használhatjuk.

Az Android OS alatt futó SkyDrive listába is tudja rendezni a fájlokat, de kérhetünk ikonos előnézetet is – ez utóbbi esetben a telefonra a képek előnézeti képe is letöltődik, és ezek között lehet bogarászni. Egyesek számára hasznos tulajdonság lehet az is, hogy az app a mappák esetében az ikonon azt is jelöli, hogy hány fájlt tartalmaz az adott hely, így ezt az információt a mappába való belépés nélkül is láthatjuk.

Hozzászólások