- 2012. augusztus 30., 15:03
Az AnandTech szerint nincs elég hely az új iPhone-ban ahhoz, hogy egy NFC adapter is helyet kapjon benne.
Hirdetés

Amennyiben a lap értesülése igaznak bizonyul, az Apple ezen a téren alaposan lemaradhat – igaz, mivel az NFC adaptert egyszerűen pótolni lehet külső kiegészítővel, egyáltalán nem biztos, hogy a cupertinoi gyártó termékeit használó felhasználók valóban NFC nélkül maradnak. Az Android és Windows Phone platformoknak ugyanakkor egy teljes évig meglehet az az előnye, hogy kényelmesebben teszik lehetővé az NFC alapú fizetést illetve azonosítást.

A pirossal jelölt chipről gondolták korábban, hogy NFC-chip, de túl kicsi hozzá

Az Apple-től mindenesetre nem lenne szokatlan, hogy eleinte tartózkodik egy új technológiai megoldástól; könnyen lehet, hogy a vállalat arra vár, hogy kiderüljön, a felhasználókat valóban érdeklik-e az NFC-ben rejlő lehetőségek. Erre persze rögtön rávághatjuk, hogy a kezdeti reakciók illetve az NFC-s bakkártyát fogadtatásából leszűrhető, hogy ez megvan, az Apple azonban néha igen sajátos logika szerint cselekszik, sosem tudhatjuk, mi jár éppen a vezetők fejében.

Az aki lemarad, az kimarad elv az NFC esetében valószínűleg nem fog érvényesülni egyébként sem, mert a legújabb kutatások alapján a technológiának még legalább 5 évre van szüksége ahhoz, hogy a mindennapok szerves részévé váljon. Az Apple-nek a legnagyobb fenyegetést az jelentené, ha a felhasználói bizalmat szavaznának mondjuk egy konkurens digitális pénztárca szolgáltatásnak, és amikor az Apple saját megoldással rukkol elő, akkor kényelmességből esetleg nem váltalának – a cupertino gyártó felhasználói bázisát ismerve azonban ez aligha lehet egy megvalósult forgatókönyv.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05