- 2012. szeptember 11., 13:19
A tajvani gyártó hamarosan egy új mini PC-vel jelentkezik, amely akár HTPC-ként is kiválóan teljesíthet.
Hirdetés

Sőt, otthoni környezetben leginkább ebben a szerepben vehetjük majd használt a GB-TCD típusjelzésű gépnek, amelybe 1,8 GHz-es (Cedar Trail) Atom processzor (D2550) és integrált GPU (Intel GMA X3650) került. A mini PC egy klasszikus értelemben vett barebone konfiguráció, memórát és merevlemezt ugyanis nem tartalmaz, ezeket külön kell beszerelnünk. A DDR3 típusú RAM-ból az apróság összesen legfeljebb 4 Gbájtnyit támogat, a HDD pedig 2,5 colos és SATA 3 Gbps-os lehet.

A bővítési lehetőségek korlátozottak, de az mSATA és a mini-PCIe slot azért jó szolgálatot tehet, ha mondjuk SSD-t vagy WiFi-t is szeretnénk a gépünkbe. Az alaplap integráltan 4 USB csatlakozót, Ethernet vezérlőt, 7.1 csatornás hangvezérlőt, kártyaolvasót, D-Sub és HDMI kimeneteket tartalmaz.

A GB-TCD csomagolásában egy állvány is helyet kapott, amely segítésgével a 245×180×40 mm-es gépet állított helyzetben is használhatjuk – így kiválóan elfér akár a tévé mellett is, ha tényleg HTPC-t szeretnénk belőle készíteni. Arról egyelőre semmit sem lehet tudni, hogy a Gigabyte pontosan mikor dobja majd piacra a gépet, és egyelőre az ára is titok még.

Címkék
Hozzászólások