- 2012. szeptember 24., 15:31
A Mobile Drive Sq TV-t a felvételi funkcióval és/vagy médialejátszóval szerelt tévékhez ajánlja a gyártó.
Hirdetés

A külső meghajtó érdekessége, hogy csomagolásában egy különleges rögzítőegység is lapul, ami lehetővé teszi, hogy a merevlemezt a tévé hátoldalára erősítsük. A HDD így egyrészt nem foglal feleslegesen helyet a tévé mellett, másrészt attól sem kell tartani, hogy véletlenül leverjük. A Mobile Drive Sq TV-ben 2,5 colos adattároló működik, a széria pedig jelenleg 500 Gbájtos és 1 Tbájtos modelleket tartalmaz. Persze erősen függ az alkalmazott tömörítéstől is, de 500 Gbájt tárhely nagyjából 300 órányi SD vagy 60 órányi HD adás rögzítését teszi lehetővé.

A Freecom természetesen úgy tervezte a Mobile Drive Sq TV-t, hogy az kapacitástól függetlenül beérje az USB port nyújtotta energiamennyiséggel is, így az adattároló működtetéséhez plusz kábelt sem kell használnunk. A HDD készülékháza alumíniumból készült, így a külső behatásoknak és a karcoknak jobban ellenáll.

A Freecom Mobile Sq TV-re USB 3.0 csatlakozó került, ennek segítségével természetesen PC-hez is hozzákapcsolhatjuk – a Freecom saját mérései szerint ebben az esetben akár 130 MB/s-os tempót is elérhetünk. Aki a HDD-t nem vagy nem csak felvételkészítéshez szeretné használni, annak jelenthet pluszt, hogy a Freecom a Nero Backup alkalmazást is mellékeli a meghajtóhoz, ez a program biztonsági mentések készítéséhez használható.

A Freecom Mobile Drive Sq TV két év garanciával már megvásárolható hazánkban, az 500 Gbájtos modell ára 28 ezer forint, az 1 Tbájtos verzióért pedig 7 ezer forinttal kell többet fizetnünk.

Hozzászólások