- 2012. október 12., 17:23
iszont még nem mindenki örülhet: egyelőre csak a UPC hálózatán érhető el a nagyfelbontású verzió.
Hirdetés

Ma este indul a TV2 nagyfelbontású adása, amelynek rajtját a The Vioce tehetségkutató műsor indulásához igazította a csatorna – tegyük hozzá, hogy valószínűleg nem ez volt a marketingesek legnagyobb ötlete, legalábbis mi nem egy olyan műsorral promóztuk volna a HD verziót, amelynél „csak a hang a lényeg”. A TV2 HD indulásának minden esetre örülünk; a csatorna a 30-as helyen elérhető, természetesen csak azok számára, akik a UPC valamelyik HD csomagjára fizettek elő (mediabox HD, HD DVR és mediacard HD csomagok).

A bevett szokás szerint a TV2 HD és a TV2 csatorna tartalma teljesen azonos. A TV2 és a UPC közös sajtóközleménye szerint a csatorna a jövőben fokozatosan növeli majd a nagyfelbontású adások arányát – ami egyúttal azt is jelenti, hogy a TV2 HD sem fog a kezdetektől csupán HD-ben sugározni. Azaz nyilván a továbbított adás HD-ben jut el a nézükhöz, de a tartalom egy része (kezdetben nagy része) felkonvertált lesz.

Arról egyelőre nincsenek információink, hogy a másik nagy kereskedelmi adó, az RTL Klub mikor tervezi a HD-re való átállást – de gyanítjuk, hogy a szolgáltató nem fogja hagyni, hogy a TV2 a HD felbontásból hosszabb távon előnyt kovácsoljon. Tavaly egyébként, nem hivatalos forrás alapján, úgy értesültünk, hogy az RTL Klub és a TV2 is 2012 végéig indíthatja be a nagyfelbontású verziót, tehát tippünk az, hogy karácsonyra az RTL Klub is elindítja az RTL Klub HD-t.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00
2020. március 27., 08:00
2019. november 14., 06:00
Hozzászólások