- 2012. október 19., 15:01
11,6 colos Chromebook érkezett a Samsungtól, ARM processzorral, passzív hűtéssel és normál méretű billentyűzettel.
Hirdetés

A Google legújabb Chrome OS-t használó gépét is a Samsung gyártja, ami annak fényében nem meglepő, hogy a koreai vállalat ennek a modellnek a prototípusát már a januári CES-en is mutogatta – igaz, csak vitrinben. A gép érdekessége, hogy ARM processzorra épül; egészen pontosan a Samsung saját fejlesztésű, kétmagos Exynos 5250-eséről van szó.

A gépben 2 Gbájt RAM és 16 Gbájtos háttértár található (SD-kártyával bővíthető), viszont a Google a gép vásárlóinak további 100 Gbájt tárhelyet ad a Google Drive-on, két évig ingyenesen. A Chromebook egy olcsó konfiguráció, ennek megfelelően a dizájnja nem vetekedhet mondjuk a Samsung Series 9 gépekével, azonban 20,3 mm-es vastagsága és 1,09 kg-os tömege mindenképpen kiváló értéknek tekinthetők. A Chromebook kijelzője 11,6 colos és 1366×768 pixeles.

A Google blogbejegyzése szerint a Chromebook egyetlen feltöltéssel 6,5 órán keresztül működik majd, bekapcsolt WiFi adapterrel természetesen. A kommunikációs lehetőségeket Bluetooth egészíti még ki egyébként, a 3G-ről, úgy tűnik, le kell mondanunk. Ami a külső eszközök használatát illeti, ezek csatlakoztatására USB 3.0 és USB 2.0 port is rendelkezésre áll.

A gép az Amazon amerikai és brit változatán már előrendelhető, ára 249 dollár agy 229 angol font – plusz a szállítási költség, ha valaki esetleg fontolgatná, hogy itthonról rendeli meg a legújabb Chromebookot.

Címkék
Hozzászólások