- 2012. október 19., 14:02
Az Egyesült Királyságban folytatott jog csatározás eredménye valószínűleg nagyon nincs az Apple ínyére.
Hirdetés

Az Apple az USA-ban első fokon megnyerte azt a szabadalmi pert, amelyben többek között azt állította, hogy a Samsung másolta a készülékei dizájnját, és rekordméretű kártérítésre számíthat. Egy hasonló per folyt Európában, az Egyesült Királyságban is, amelynek a napokban lett vége – a brit legfelsőbb bíróság viszont azt állapította meg, hogy a Samsung táblagépeinek dizájnja nem sérti az Apple szabadalmait.

Az Apple-nek nyilván nincs ínyére az ítélet, az viszont elképzelni sem tudjuk, hogy mennyire borzolhatja a cupertinoi vállalat vezetőinek idegeit az, hogy ráadásul még bocsánatot is kell kérniük a Samsungtól az alaptalan vádak miatt. Ráadásul nem is akárhogyan: a bíró megjelölte, hogy interneten és nyomtatott sajtóban is elnézést kell kérnie az Apple-nek, el kell mondania azt is, hogy miért kér elnézést, és mindezt Arial betűtípus használatával kell, legalább 14 pontos betűmérettel kell megtennie.

Collin Birss ügyész az ítélet indoklásában azt mondta, hogy a Samsung táblagépének dizájnja egyértelműen nem annyira letisztult, mint az iPadoké, és, hogy az apró eltérések miatt valószínűtlen, hogy a felhasználók összetévesztenék a gyártók termékeit.

Címkék
Hozzászólások