- 2012. december 28., 15:31
A modellszámozás alapján néhány érdekes következtetés is levonhatunk.
Hirdetés

Bár a Panasonic 2012-ben már az LCD-tévéket helyezte előtérbe, a vállalat plazma üzletág pedig továbbra is veszteséges, információink szerint a japán gyártó rövid távon nem tervezi, hogy végleg beszüntetné a plazmatévék gyártását. (A Samsung és az LG egyébként valószínűleg erre vár, ha ez bekövetkezne, szerintünk a két koreai is szinte azonnal leállítaná a termelést.) Erre mutat az is, hogy a gyártó amerikai honlapján egy rövid időre feltűnt a TC-P65S60 típusjelzésű modell – amely persze gyorsan, egy napon belül el is tűnt onnan, jelezvén, hogy az infó csak véletlenül került fel a netre.

Ez lenne a Panasonic S60-as?

A típusjelzésből minden esetre néhány érdekes következtetést le tudunk vonni. Az egyik az, hogy a gyártó folytatja az elnevezésnél (jövőre már ötödször) alkalmazott mintát, így 2013 a 60-asok éve lesz. Ennél érdekesebb azonban, hogy a típus neve S60, ami az eddigi gyakorlat szerint egy olyan tévét jelöl, amely nem képes 3D megjelenítésre. Furcsa, de szerintünk logikus döntés lenne a 2D-s szettek visszaemelése a termékpalettára; a Panasonic idén ugyanis szinte csak 3D-s plazmatévéket dobott piacra, amelyek hiába nyújtottak (nyújtanak) kiváló képminőséget, magas áruk miatt csak nehezen tudták (tudják) felvenni a versenyt az LCD-tévékkel.

Két hét múlva sokkal okosabbak leszünk; a Panasonic ezúttal is Las Vegasban jelenti be újdonságait, így az új modellekről az elsők között számolunk majd be.

Címkék
Hozzászólások