- 2012. december 28., 14:47
Hivatalosan csak a CES-en mutatja be okostelefon-tablet hibridjét a kínai gyártó, de már szivárognak róla az infók.
Hirdetés

A legfontosabb adat, ami kiderült az Ascend Mate nevű készülékről, az az, hogy kijelzője 6,1 colos lesz, így, ha más gyártó nem készül meglepetéssel, akkor a kínai gyártó eszköze lehet a legnagyobb kategóriájában. Persze nem biztos, hogy ez jó stratégia – hiába jelent előnyt ugyanis a nagy kijelző akkor, ha a kütyüt tabletként használjuk, sokakat elriaszthat az, ha egy 6,1 colos tepsit kell a fül mellé tartani telefonálás közben. A kijelzővel kapcsolatban biztossá vált az is, hogy felbontása 1920×1080 pixel lesz. Ez viszont igazán impozáns adat; mivel szemünk ennyi képpontot már nem tud egymástól megkülönböztetni, teljesen olyan lesz, mintha nem kijelzőt, hanem (világító) papírt néznénk.

Az Ascend Mate 9,9 mm-es készülékházában a Full HD kijelző mellett egy négymagos, 1,8 GHz-es processzort találni, a tápellátásról pedig 4000 mAh-ás akkumulátor gondoskodik – azonban a nagyméretű kijelző és a négymagos CPU miatt valószínűleg ez a mobil sem fog kibírni két napot töltés nélkül. A telefon ára állítólag 500 dollár alatt lesz, ha tényleg sikerül a Huaweinek ezt tartani, akkor a Samsung Galaxy Note II egy igen erős konkurenst kaphat.

A Huawei a mobilt a Las Vegas-i CES-en fogja bejelenteni; a kiállításról ezúttal is helyszíni beszámolót készítünk majd (január 6-11. között), és természetesen a Huaweihez is el fogunk látogatni, így az Ascend Mate-et is ki fogjuk tudni próbálni. Érdemes lesz 2013-at is velünk kezdeni!

Címkék
Hozzászólások