- 2013. február 13., 11:55
Megnéztük azokat a kiemelt kényelmi szolgáltatásokat, amelyekkel a Panasonic beelőzné a konkurenciát.
Hirdetés


some text

2013-ban minden tévégyártó arra koncentrál, hogy a felhasználói élményt minél jobbá tegye, és ez a törekvés túlmutat azon, minthogy a tévék kezelését a mérnökök minél egyszerűbbé és kényelmesebbé tegyék. Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy a legjobb úton a Panasonic indult el, a japán vállalat my Home Screen funkciója ugyanis végre lehetővé teszi, hogy minden felhasználó saját maga állítsa össze a kezdőképernyőt – amelyre nemcsak a tévé képét lehet kipakolni, hanem egy sor alkalmazást és akár internetes könyvjelzőket is.A Panasonic több apró saját appot is bepakolt a választékba, így van többek között naptár, visszaszámláló (mondjuk arra az esetre, ha a pulyka a sütőben van), és jegyzetelő program is – tehát a Panasonic végképp leszámolna azzal a klasszikus nézettel, amely szerint a tévé csak arra való, hogy filmet nézzünk rajta. A fenti lehetőségek mellett, minden olyan modellnél, amely rendelkezik a Twin HD Tuner megoldással, mód van arra is, hogy oldalra kitegyük egy második csatorna képét kicsiben – így biztosan nem maradunk le a meccs vagy a film kezdetéről. (Sőt, van kéttuneres PIP is, de ez egyelőre nem teljes értékű megoldás, mert a második csatorna hangját semmilyen módon sem tudjuk hallgatni.)

Balra: második csatorna továbbítása táblagépre, jobbra: kettős felvétel

A Panasonic megoldotta azt is, hogy a kamerás modellek (illetve azok a készülékek, amelyek, bár gyárilag nem karmával érkeznek, de utólag megvásároljuk hozzá ezt a kiegészítőt) a my Home Screen funkciót az arcfelismeréssel párosítsák; ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a távirányítóba „be kell mondanunk” a my home screen szavakat (Voice Interaction), hogy a tévé felismerje arcunkat, és átváltson a személyes profilunkra.

A Panasonic Convention 2013 rendezvényen készítettünk egy videót is, amelyen a gyakorlatban is megnézhető egy új, saját kezdőképernyő létrehozásának folyamata és az is, ahogyan a tévé arcfelismerés alapján vált kezdőképernyőt:

A vállalat továbbfejlesztette a táblagépes/mobiltelefonos alkalmazását is, amely Android, iOS és Windows alatt futó változatban is létezik. A program a korábban látottakhoz képest több ponton is okosodott;a Swype & Share 2.0 például már nemcsak a képek átküldését teszi lehetővé, hanem azt is, hogy a tabletről vagy mobiltelefonról átküldött képet a tévében lévő memóriakártyára vagy a csatlakoztatott merevlemezre mentsük el. Ehhez csupán annyi a dolgunk, hogy a képet nem egy ujjal toljuk ki felfelé a tablet képernyőjéről, hanem kettővel. A szoftver nagy előnye, hogy a tévé képbeállításaihoz is hozzáférünk segítségével, ami a finomhangolást sokkal egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi.

A 2013-as Smart VIERA tévéken már hanggal is kereshetünk

A kiemelt kényelmi szolgáltatások közül a Voice Interaction az utolsó; ez a Panasonic saját hangvezérlése, amely nem túl meglepő módon ugyanazt tudja, mint a konkurensek hasonló megoldásai. Vagyis az elsődleges cél az, hogy hanggal tudjunk keresést végezni a neten, az alkalmazások között, az EPG tartalmában, stb. A VI egyelőre tíz nyelven működik, és a magyar, talán érthető módon, nincs közöttük.

Ezek is érdekelhetnek

2010. október 15., 18:00
2012. július 18., 12:00
2009. május 29., 08:00
Hozzászólások