- 2013. április 29., 15:32
A következő változat egy 7 colos táblagép lesz, alacsony felbontású kijelzővel, de korrekt hardverrel.
Hirdetés

Korábban úgy tippeltük, hogy a Samsung teljesen le fogja állítani a Tab termékcsalád gyártását, hogy a széria helyét a Note készülékek vegyék át. A felhasználók szemszögéből mindez sok változást nem jelentett volna, hiszen a Note és a Tab sorozatok példányai között a legnagyobb különbség annyi, hogy előbbihez jár a kapacitív stylus is – amiből adódóan persze azért minimálisan a szoftverkörítés is eltérő, hiszen több olyan alkalmazás jár a Note-okhoz, amelyekkel a stylus előnyeit ki tudjuk használni. Nem lett igazunk: a Samsung a napokban bejelentette a Galaxy Tab 3-at, azaz a széria, köszöni szépen, él és virul.

A Galaxy Tab 3 7 colos kijelzővel érkezik, kétmagos, 1,2 GHz-es processzort, 1 GB memóriát és 8 vagy 16 GB (bővíthető) belső tárhelyet kap. A Samsung elsősorban a Nexus 7-nek és más olcsóbb táblagépeknek szeretne konkurenciát állítani a masinával, így a táblagéphez alacsony ár társul majd. Ez a specifikáción is meglátszik, a 7 colos kijelző például csak 1024×600 pixel felbontású, a kamerák felbontása pedig csupán 3 illetve 1,3 Mpixel. Túlságosan az akkumulátor sem izmos: 4000 mAh-ás, ami a versenytársakban lévő áramforrásokhoz képest 30-40 százalékkal gyengébb.

A Galaxy Tab 3 az Android 4.1-es változatát és a TouchWiz kezelőfelületet kapja meg. Egy új terméknél az Android 4.2 ma már elvárható lenne, reméljük, hogy a Samsung legalább később kiadja majd a frissítést. A táblagép először csak WiFi adapteres változatban lesz elérhető, májustól. LTE-s változat a kategóriát is figyelembe véve valószínűleg nem lesz, 3G-s verziót viszont ígér a Samsung – ezzel pedig nemcsak internetezni, hanem akár telefonálni is lehet majd.

Címkék