- 2013. július 3., 17:03
A HTC hivatalosan is bejelentette, hogy nem készít több szoftverfrissítést a HTC One S-hez.
Hirdetés

A tajvani gyártó ismét adott egy pofont saját felhasználóinak: bejelentette, hogy a One S-re nem készül több szoftververzió, vagyis hivatalosan a tavaly decemberben kiadott 4.1-es változat és a Sense 4 az utolsó ezen a készüléken. Ha szigorúan a bejelentés időpontját nézzük, akkor akár még azt is mondhatnánk, hogy a terméktámogatásnak persze, hogy vége van; a HTC, igaz, nem papíron, hanem csak szóban, 18 hónapos terméktámogatást vállalat a készülékeire, a HTC One S pedig tavaly februárban mutatkozott be.

A gond azzal van, hogy az Android 4.0-val megjelenő telefon az Android 4.1-es frissítést is nagyon későn, tavaly decemberben kapta meg (jóval azután, hogy a Google bejelentette az Android 4.2-t is), azaz a telefon életciklusa alatt lényegében csak egyetlen egy jelentős szoftverfrissítést kapott. A HTC tavalyi (egyik) csúcsmodellje, a One X jobb elbánásban részesült, erre a készülékre már augusztusban elkészült az Android 4.1, és még van remény arra, hogy a mobilra valamikor az Android 4.2 is meg fog érkezni. Nagyon úgy tűnik, hogy a HTC kissé sajátos módon értelmezi a terméktámogatást, a vezetés úgy gondolja, hogy többé-kevésbé elegendő, ha néha készül egy-egy hibajavítás a telefonhoz. A HTC egyébként nem az egyetlen gyártó, aki nem foglalkozik eleget a régebbi készülékekkel, de a vállalat az utóbbi időben mindent megtett azért, hogy a szoftverfrissítés tekintetében a nagyok között ma az egyik leglustábbnak számítson.

A gyártók nemtörődömsége a Google-nek is fáj; a vállalat boszorkánykonyhájában hiába készülnek a jobbnál jobb fejlesztések, ha az szinte egyetlen felhasználóhoz sem jut el – bár az Android 4.2 tavaly októberben megjelent, még idén márciusban is a Google referenciakészülékei voltak az egyetlenek, amelyek ezt az operációs rendszert használják. Nem kizárt, hogy a májusban megtartott Google I/O 2013 rendezvényen a Google azért nem jelentette be az Android következő változatát, mert a gyártók még a 4.2-es Android bevezetésével is küzdenek. A Google egyébként a jövőben egy új frissítési szemlélettel szeretné elkerülni, hogy az Android a gyártók lustasága miatt veszítsen versenyképességéből az iOS-sel szemben: a jövőben számíthatunk arra, hogy egyes új funkciók nem az Android következő változatával debütálnak, hanem önálló appot kapnak, és a Google Play alkalmazásboltból lehet majd letölteni őket.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások